“Melekler ve Ruhun indiği, Kur’an’ın indirildiği” diye tercüme edilen iki ayetin sırrı da budur. Ama asıl sır adının KADİR olmasıyla bağlantılıdır.
Zariat-47’yi yazabilir misiniz?
<> 51-Zariyat/47: Göğü, gücümüzle biz kurduk, şüphesiz onu genişleticiyiz.
Oradaki “güç” kelimesini bir araştırın bakalım, orijinali nedir?
<> Kudret?
Evet, Kudret’e temsil ediliyor. Ama kelime şu:
<> 51-Zariyat/47: vessemae beneynaha bieydin ve inna lemusiun
Yani semayı (Göğü) beneynaha = Bina ettik kökünden ancak büyük bir ŞİFRE de veriyor. Şifre şu: “FIRILDAK“.
Bu da Arapça’nın o inanılmaz özelliklerinden biridir. Mesela “Sana Ruhtan sorarlar de ki, ruh Rabbin emrindendir, size az bir ilim verilmiştir.”
Şimdi aynı biçimde ikinci bir özelliğini de göreceğiz bu ayetin:
Arapça Taal Hun = Taal (Come), Hun (Here). “Come Here” ise İMPERATİVE yani E M İ R kipidir.
GEL=Emretmektir. GİT=Emretmektir.
Arapça bilenleriniz hatırlayacaktır ki: RUH=GİT emir sığasıdır (İmperative modality). Kelime kökü “RaHa” (“Gitti” gibi). Emir biçimi RUH=GİT’tir.
Şimdi yukarıdaki ayeti bir de bu biçimde yazalım:
Sana “Git” emrinden sorarlar de ki “O EMİR KİPİDİR“. (İlahi emirdir) “Size KALİL bir ilim verilmiştir.”
Kalil’in yedi anlamından ilki “Azınlık, ekalliyet, yani ekseriyetin tersi.” İkinci anlamı tüm sıfırdan küçük sanal sayılar (Kök içinde eksi bir gibi √-1 ).
Üçüncü anlamı da BOOMERANG.
Ruh = Git.
Rücu (Raci, Rac) = DÖN
Allah’a dönmek, Allah’a çevrilmek, Allah’a dönüp onunla buluşmak.
Ruh=Gitti ama RÜCU etti, yani döndü. Bu gidiş geliş değil, tam anlamıyla bir RİNG seferi yapıp, non-stop ilk durağa dönmekten ibarettir.
“Melekler ve R U H ” derken, “İNER DE İNER” derken, Melekler ve Ruh “50 bin yılda Allah’ın huzuruna çıkar” derken, acaba bu ayetler sizce neyi ANLATMAYA çalışıyor?
Sürekli Allah’ın huzuruna bir gün ki bizim saydığımız 50 bin yılda çıkan bu RUH ve melekler Öyle bir gece geliyor ki, Kutuplar değişmiş gibi, Bu kez o mübarek gecede yukarı çıkmıyor, bu kez YUKARI ÇIKMAK için, bizim galaksinin önünü kesmesine rağmen İÇİMİZDEN geçerek yollarına devam ediyorlar. Yani Kadir gecesinde bir TUHAFLIK olarak melekler ve Ruh’un yolunun üzerine dikiliyoruz.
Kaynak ise çıkış noktası olarak 83 yıl öteden geliyor. 12 saat kadar ise BİZDE TAKILIYOR.
Kadir gecesi Ay’ın hareketleriyle ilgili. Bir rastlantı sonucu AY’ın bilinen dört evresi onun bir dişli çarkı gibi Sanki Kadir gecesini sayıyor. (En büyük ortak bölen ve 7 üzerinden)
365 günlük güneş takvimine uymuyor bu gece… Sürekli her yıl 11 gün öne geliyor. Her 33 yılda bir kere kendini yine aynı “ÇIKIŞ NOKTASINA” getiriyor.
Bu da bir ARTIK yıl olarak ekleniyor ve böylece Kameri ile Şemsi takvimler arasındaki fark gideriliyor.
Ramazan ve 12 ay’ın belirteci/göstergesi bildiğimiz AY’dan ibaret. Bu moon’un 12 tane de month’u var. (İkisi de AY olunca böyle yazdım, ukalalıktan değil.)
-devam edecek-
Hans von Aiberg, 31/10/2001 (014/02)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 014 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku