Kandiller – Bilimsel olarak Kadir gecesi – Andromeda – Hubble – Yaratılış – Takyon

<> selamlar dr.

<> hoşgeldiniz

Ancak gelebildim hoşbulduk.

<> selamlar

Slm everybody.  Çok azız ama olsun. Her şey daima en az ile başladı: Adem ve Havva gibi, Resulullah ile Hatice anamız gibi. İki kişi, bir çift ama yetiyor işte. Bazen de herşey Lut’un dördüncü kişiyi bulamaması gibi gazapla bitiyor.

Bugün hem aybaşı, bugün hem dolunay. (Ramazana 15’i haber veriyor.) Hem de Cumhuriyet peryodu.

Vaktimiz oldukça Hızır’ın öyküsüne devam edeceğiz. Ama öncelikle söylemem gereken bir şeyler var.

Bugün kandil, bence manevi kandil bu ve herkese kutlu olsun. Çünkü böyle geceler aslı olsun olmasın bizim için bir dua ve huşu vesilesidir.

<> Duaların enerjisi yoğunlaştımı geceler de bereketlenir elbet

<> Sizlere de kutlu olsun

Allah’a her şey beraat etmek, regaip (Affedilmiş) olmak için bir vesiledir. Yani benim asla böyle mümtaz gecelere bir itirazım olmadı ve olmayacaktır.

Ama madem ki biz bizeyiz, Bu önemli gece hakkında konuşalım ve bunların konuşulması gerekli olabilir. Yazacaklarım bu gecenin ve bizlerin Allah ile yakınlaşmasının hızını kesmemelidir.

Daha önce de söylemiştim: Kur’an’da bir tek Kadir gecesi vardır.

<> Benim bir konu önerim var. Ramazan yaklaştığına göre Hanif İslam’da Ramazan ibadetleri nasıl olmalı bir inceleyelim derim.

Evet Orucu da incelememiz gerekiyor.

<> Bu gece aslında efendimize ait bir regaip değil mi?

<> Andromeda ve samanyolu galaksilerinin paralelleştiği zaman dilimi (gün) kadir gecesi demiştiniz.

<> Bu mezhepçiler ibadeti amma zorlaştırmışlar. Bilerek oruç bozarsan 61 gün kefaret, 20 rekat teravih namazı falan.

Kesinlikle mezheb taassubunu din sanıyor İslam alemi. Bunları sırayla konuşacağız. Ama öncelikle BİLİM ve HANİFLİK süzgecinde mübarek geceleri bir irdelememiz gerekli.

Demiştim ki, Kur’an’da sadece ve sadece KADİR gecesi vardır.

Yani AY takvimine göre her yıl 11 gün öne gelmesi gereken tek TAKVİM bu geceye aittir ve Andromeda ile aramızdaki 83 yıllık (Bin ay) hızını hesaplamamıza yardımcı oluyordu.

Ancak araya başka konular girdiğinden o geceyi anlatırken kaynamıştı. Şimdi bir daha kısaca toparlayalım:

İki galaksinin birbirinden uzaklaşma hızı. (Evrende galaksiler arası boşluk şişmektedir. Buna evrenin genişlemesi deniyor.)

Ayette Kadir gecesinden yani, yaklaşık 12 saat süreden söz ediliyor:

12 saat = 1000 ay

1000 ay = 30000 gün

30 bin x 24 saat =??

Zamandan kaybetmeyelim diye kısa kesiyorum: Bu “Hubble’ın genişleme” katsayısı için önemli bir rakamdır ve benzerlik inanılmazdır. Dolayısıyla AY takvimi de buna bir biçimde eşlik ediyor. Sanki Yaratan

<> 720.000 saat

Evet hesap doğru. Dünyadaki bir saate karşılık 60000 saat tutarında bir “NUTASYON” hızı oluşuyor.

Dünyadaki bir saate karşılık uzayın genişlemesi (Zariat-47) bu mesafeyi buluyor.

Bir başka deyişle: Dünyanın bir saatte aldığı yolu uzay aynı miktarda fakat 60 bin katıyla kat ederek genişliyor. Bu da saatte 83,3 Hubble katsayısı ediyor.

(Saniyede genişleyen uzay radyanı vb. Konuyu ileride açar ve bir mucizeyi daha tescil ederiz.) Biliyorsunuz benim işim söylenmemişleri dünyada ilk ve tek açıklamaktır. Reklamlardı, kusura bakmayın 😉

Kadir gecesi demek Zariat-47 demektir.

<> 1000 aydan daha hayırlı kadir gecesi, 1000 ay = 83,33 yıl

Evet. Hubble ise (Parametreleri yüzünden) bunu 79 bps/saniye olarak hesaplamış. Yani ondan daha SAĞLAM bir hesabımız var.

Andromeda burgu hareketi yaparak ve nabız gibi atarak bizden uzaklaşıyor. İki fırıldak (Samanyolu ile Andromeda); daha sonra ÜSTÜSTE çakışıyorlar. Kondanse oluyorlar. İki elektroskop kutubu gibi davranıyorlar. Bunlar olurken, bir rastlantı mıdır nedir? (Hiçbir şey rastlantı değildir.)

<> Peki bu rakam sabit midir? Değildir deniyor. Ne kadar doğrudur veya 83,33 limit midir??

Hubble sabiti, yakın galaksiler için Sabite çok yakındır. Ama uzak galaksilerde, bizden kaçma yani uzayın genişlemesi ışık hızına ulaşıyor ve hatta onu geçiyor. İşte bu yüksek hızda uzaklaşmalar yüzünden parametreler uzak galaksiler için sabitlikten öte komik olmaya başlıyor.

<> O zaman tachyonlar alemine mi varıyor evrenin sınırı?

Elbette bizler TACHYONLARLA zaten aynı POLARİZE düzlemdeyiz ve birbirimize dikiz. İçiçeyiz. Beden ve Ruh gibi. Ruh ışığın kaynağı, beden ise ışığın kendisi. (Çünkü madde=enerjidir)

Unutmayalım ki IŞIĞIN KAYNAĞI IŞIKTAN HIZLI GİTSE BİLE IŞIĞIN KENDİSİ saniyede 300 bin km.yi geçemez.

Işığın kaynağı=NUR=Takyon enerjisi. Işığın kendisi ise NAR=Enerji, ışık fotonları.

Dolayısıyla evrenin genişleme tensoru IŞIKTAN HIZLI olabilir ama ışık bizimle hızını hiç değiştirmeden bildiğimiz (c) malum hız ile haberleşir.

<> Yani ennourgie’nin vites kaybetmesi

Burada ENURJİ vites kaybetmiyor: Sadece NUR’un girişiminin SONUCU olarak bu evrende tezahür ediyor ve görünüyor. Sanki Enerji (Nar) NUR’un bir cürufu, artığı, uzantısı ya da göstergesi…

Bu yüzden EN SAĞLAM olarak Hubble sabiti  E N   Y A K I N  galaksiye göre ve göreceli olarak ÖLÇÜLÜR. Bu yüzden Kadir gecesi çok ama çok önemlidir.

“Melekler ve Ruhun indiği, Kur’an’ın indirildiği” diye tercüme edilen iki ayetin sırrı da budur. Ama asıl sır adının KADİR olmasıyla bağlantılıdır.

Zariat-47’yi yazabilir misiniz?

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 31/10/2001 (014/01)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki CHAT’i (013) oku | 014 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

014-01-andromeda-samanyolu

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar