<> 9 tane bildiğimiz gezegen, 2 tanesi de Vulcan ve Cupid, 12. hangisi?
Vulcan ve Cupid öylesine konmuş isimler. İsimler üzerinde durmayınız. Ama bir ipucu arıyorsanız U, Ne, Pl… sırasını ilerletin. (Yunanca adlara bakınız.) Bunların üzerine iki gezegen daha koyunuz. Çünkü on gezegen içinde Asteroid de var…
<> 12. Shiron/Shira mı?
Chyron (Chiron, Şiron, Çayron) bir gezegen değil, tesadüfen güneş sistemi elipsinde bir yörünge bulmuş 2 km çapında bir kaya parçası, bir asteroid.
<> 12-Yusuf/4: Bir zamanlar Yusuf, babasına demişti ki: “Babacığım! Ben (rüyamda) on bir yıldızla güneşi ve ayı gördüm; onları bana secde ederlerken gördüm.”
- yıldız ise Yusuf’un kendisi oluyor. O yüzden 11 yıldız diyor. (Kendini saymıyor, çünkü kendine secde edemez.)
<> Bunu nereden anlıyoruz hocam?
12 kabile İsrael’in 12 çocuğunun adıdır. Rüyayı gören 12 kardeşten Yusuf’tur. Yusuf kendini saymıyor, kalan 11 biraderini kastediyor. Güneş ve Ay ise Baba ve Annesi oluyor.
<> ok, tşkr ederim
<> Güneş mi annesi, yoksa Ay mı?
Şamaş ERKEK TANRI’dır. KUMARA (Kamer) ise DİŞİ’dir. Ayrıca Astartee Baalbeki Dişi tanrıçadır. (Ay tanrıça Umay gibi) Mitra ise erkek tanrıdır ve RA içerdiğinden otomatikman GÜNEŞ’tir.
<> İştar Ba’lebek
İştar=Astarte’den geliyor. Vedd’lerde Sidharta anlamında…
Sider, Sitar, Sitare, Star, Stern, Astarte, Sideral, Estella vb. Sankritçe SİDERA, SİDHARTA’dan geliyor. Farsça ve Kürtçe Sitare. İngilizce Star.
<> 53-Necm/49: “O, doğrusu O, Şi’ra’nın da Rabbidir.”
<> Stella
Evet :=)
Arapça NECM=YILDIZ değildir. Ama artık o anlam yüklenmiştir. Uzay-zaman gökler ve yer. Gezegen=Kewkeb. Güneş=Şems. Güneş de bir yıldız değil midir? Ya da her yıldız bir güneş demek değil midir? GERÇEK anlamda yıldız ŞEMS’tir.
<> 12. yıldız, bir yıldızın uzay-zamanının bükülmesinden dolayı, iki kere görünmesi olabilir mi?
Değil. 12. yıldızın keşfi için 50 yıl gerekir desem abartmamış olurum. Çünkü çok uzak. Güneşten ya da çevreden IŞIK almadığı için görünmüyor üstelik.
(Gezegenleri bize gösteren GÜN ışığıdır. Ama 10, 11, 12 gezegenlerden bakınca, Güneşin büyüklüğü sıradan bir yıldız kadar olacaktır.) Pluton’da olsaydınız, güneş, biz Venüs’ü ne kadar görüyorsak o kadar uzak, küçük ve az parlak olacaktır.
Yani arka fondaki yıldızlar içinde GÜNEŞ de bir noktacık olarak kaybolmuş olacaktır. Topraksı gezegenler dışında kalanların tümü (gaz gezegenler) maalesef güneşten yararlanamadıklarından donmuşlardır. Ancak uydularında yaşanabilir.
<> Ölçümlerle ilgili ayet:
<> 10-Yunus/5: Güneşi ışıklı, ayı da parlak kılan, yılların sayısını ve hesabı bilmeniz için ona (aya) birtakım menziller takdir eden O’dur. Allah bunları, ancak bir gerçeğe (ve hikmete) binaen yaratmıştır. O, bilen bir kavme ayetlerini açıklamaktadır.
İyi geceler. Şimdi Büyük Şef bağlandı. 10SCE
<> İlminiz bol olsun. slmlar
<> ig
-sohbetin sonu-
Hans von Aiberg, 28/11/2001 (026/05)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 026 anasayfasına dön | sonraki CHAT’i (027) oku