Öyküye devam edelim: Tufan sırasında YERALTI kaynakları öyle çıldırdı ki, çatlayan plakalar, Venüs’ün etkisiyle gel-git sonucu kabardı ve düştü.
Tam o sırada dünyanın 90 açı derecesi dimdik olan ekseni (aksı) 23 derece kadar yattı. Bunun sonucunda (Sanıldığı gibi pangeadan kopmalar milyarlarca yılı bulmadı. Çünkü Tufan bu işi bir anda halletti) bu eksen yatmasıyla birlikte gelen sakınım yasaları (Moment korunumu, impuls sakınımı vb.) nedeniyle Antarktika+Afrika+Güney Amerika+Hindistan BİRLEŞİK kıtası dağıldı.
Güney Amerika ve ona tastamam uyan Afrika ayrıldı. Antarktika hızla DENGE gereği Güney kutbuna inerken; Afrika’dan ayrılan yeni bir kıtacık da dağıldı.
Bu Afrika çatlağından (Fay hattı) bildiğimiz Habeşistan platosu yaylaları ve aşağıdaki (Nyassa vb.) göllerden de izlediğimiz üzere, KOPAMAMIŞ bir bölüm. Ama kopanlar da belli: Madagaskar! (Malgaş)
Madagaskar ve Hint Dekan platosu da BİRLEŞİKTİ. Dekan yarımadası da Afrika’dan ayrılıp, hızla Asya’nın karnına saplandı.
Bu öyle bir enerji boşalımıydı ki, Dekan yarımadası girerken, ister istemez devasa HİMALAYA kıvrımları oluştu. On km. yüksekliğinde ilk genç dağlar.
İşte bu son saydığım dağlar, Nuh’un HİÇ KARA görmeyen GEMİSİNE A D A olmak üzere ortaya çıktı. Karga leşe konarken, Güvercin de bir DEFNE/ZEYTİN dalı getirdi gagasında… HİMALAYA/Tanrı dağlarının tepesinde DEFNE/zeytin’in ne işi vardı?
Söyledim ya: oralar Afrika kıyısı idi. Tıpkı bir halıyı hızla duvara vurduğunuzda nasıl kıvrımlar oluşursa, o kıyılar da kıvrılarak Tengri dağlarını yaptı. Onun için bir Zeytin dalının açıklaması basit!
Peki CUDİ kelimesi nedir? Bana ayetin ARAPÇASINI (içinde Cudi geçen) yazarsanız meramımı anlatmış olacağım. CUDİ dağı ne demektir?
<> yüksek dağ mı, piramid?
(7 anlamı var: CEDDİMİZİN dağları demek mesela)
Cudi kelimesi nerede geçiyor? Arapçasını yazabilir misiniz? Hud 44’ün arapçasını istiyorum lütfen.
Pekala Cudi konusu Nasip değilmiş. Başka bir gün anlatırız. Bugün sizler iyi misiniz? İlgisiz iseniz, chat’i bırakabiliriz. Canıma minnet.
<> hayır hocam devam lütfen
<> dinliyoruz
<> internet çok kötü hocam sayfa açmıyor
<> ilgiliyiz kaptan, benim laptop çok yavaş, kuran sayfasına girmeye çalışıyorum
<> ilgiliyiz kaptanım, arıyordum arapça yazılı olarak ama bulamadım.
<> 11-Hud/44: Ve kıyle ya erdubleıy maeki ve ya semaü akliıy ve ğ ıdal maü ve kudıyel emru vestevet alel cudiyyi ve kıyle bu’del lil kavmiz zalimın
<> 11-Hud/44: Denildi ki: “Ey yer, Suyunu yut ve ey gök, sen de tut.” Ve su çekildi. İş bitirilmişti. Gemi, Cûdi üzerine oturdu ve haykırıldı: “O zalimler topluluğu geri gelmez olsun!”
SEMA yağdırdığını; ARZ ise kustuğunu yutsun. GÖK ve yer… ve ARADA bir tek adres var >>> CUDİ dağı! (Ne Ararat, ne Ağrı, ne de GD.Anadolu’nun Cudi dağı. Bunlar Himalayaların arka yüzü = Tanrı dağları shin lien.)
Gök ne kadar yukarıda? Yanıt: Yağmur hangi bulut katmanlarında oluşur? (Demek ki stratuslar katmanında) Yani yağmur bulutları yerden en fazla 20km yukarıdadırlar. Bu ipucunu aldık mı?
<> evet
Şimdi sizlere Himalayaların yüksekliğini soruyorum. Yanıtlayınız lütfen.
<> 8880m
Hatta dokuz km. Demek ki 1200 metre AŞINMIŞ zamanla…
Bir daha sırları veriyorum. Yağmur bulutları uzayda dolaşmaz. Belli bir yeri vardır. Burası spesifik ısının olmadığı bölgedir. Yani 20km yukarıdadır.
Kur’an’da TAYYAR sema diye bir gök daha bulacaksınız. Ayeti bulunuz lütfen. (Uçucu kuşların seması deniyor. “Tayyar SEMA“, böyle diyor ayet!)
<> biyosfer katı mı?
Kuşların çıkacağı en son nokta. (O noktadan sonra NEFES alamazlar, ölürler.) Kuş denince KARTAL daima en yüksekten uçar! Kartalların çıkacağı son nokta Himalayalar kadardır.
<> 105-Fil/3: Ve ersele aleyhim tayran ebabil
TAYYAR SEMA. TAYYAR diye arıyorsunuz. Fil suresi değil.
Aramayınız, nasipte yok. Ben devam edeyim: Deniz seviyesi sıfır metre; Bulutların YAĞMUR bırakacağı seviye ise 20 km. Tam arasında, yani TAYYAR sema başlangıcında ne var? Ortada NE yer alıyor? 10km yüksekliğindeydi hani?
<> dağ
Suların dünyayı 10km kuşattığı artık anlaşılıyor.
Hans von Aiberg, 19/09/2003 (191/02)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 191 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku