Argo dili kökeni – Etimoloji – Sanskritçe

<> slm slm kaptan

<> hoş geldiniz mutlu olduk

Dostbuluştuk candaşlar. selam selam.

<> Selam selam Elbistandan 11 kişi şu anda monitöre bakıyoruz, herkesten selam selam

selam selam tüm ELBİSTAN’a atamızın ayak bastığı topraklara…

Vira bismillah. Yine bizbize bir chat olacak… Ama öncelikle şu tekbaşına ortamda, Cuma maçı varsa bana yazacak birileri var mı?

<> 2-1 samsun yenildi

Kime yenildi? Yani Türkiye bağlantım sıfır.

<> trabzon

Tamam tşk. Maç deyip geçmeyiniz, insanı hayata/yaşam sevincine bağlayan ŞEY’lerden biri! Sabah çayı mesela… Bunu bizler dışında içen yok. Varsa yoksa kahve ve süt veya milkshake… Halbuki çay tüm sindirim sisteminin temizleyicisi… Sabah mutluluğu… Ağız tadı… Maç da kimi erkeklerin böyle bir “Hobisi”. Çay gibi… Gayrı ciddi görülmemeli.

<> Merhaba

(Merhaba >>> Anlamı “Ruhun sevgi bulsun” demek.)

Bu arada RİZE ne demek bilen var mı? Artvin ne demek mesela? Giresun (Kiraz), Trabzon (Trapezus: Basamak). Rize, Ordu, Samsun, bunların anlamını bilen var mı?

<> hayır

Bunlar Sanskritçe’dir. Diyeceksiniz ki herşey nasıl sanskritçe… Ama öyle işte…

İdris as.a kadar dünyada Ademce konuşulurdu. Çok basit bir dildi. Şangırdamak, Gümlemek, PATlamak gibi… Ses taklidi ve biraz da CAVEMAN dillerdi. İdris as. ondan GRAMER üretti, syntax üretti (Kelimelerin takıların ard arda dizilmesi), terminoloji üretti.

O emanet hemen onun ardından (insanlar biner yıl garanti yaşıyorlardı) NUH‘a devredildi. Ama Nuh’un gemisinde işler karışıktı. 83 insan vardı: Çoğu MAGAMİ denen bir kavimdi. Onların da dilleri başkaydı. Magami kavmini merak eden var mı?

<> evet

Onlara ARGONAUT dendi daha sonra… Argonot nedir? Bir search ediniz. (O sadece bir yunan mitolojisi değil.)

<> argo-not

Argo-not da olabilir. Ama ARGONAUT.

<> Argo gezgini, astronot ile aynı mantalitede argo kelimesinden türemiştir.

Evet, ARGO denizcileri. Onlara İbraniler MAGAMİ der. Fakat bunlar kendilerine ARGO kavmi der. (İspanya’ya Safarid derler İbraniler…)

<> Altın Postlu Koç

Altın post doğru. Jason, efsanevi altın post uğruna yollara çıkar. Ama o efsanedir. Aslı ARGO‘notlar. (Nautic=Gemicilik demek) Magami (Argo gemici kavmi) KENDİ dillerini konuşuyorlardı. Bu dilin ne olduğu zaten ÜSTÜNDE yazılı, bakarsanız okursunuz. Sizce bu dil nedir?

<> Argo mu?

Evet! Şimdi ARGO’cayı search ediniz lütfen! Argo ismi tüm dünya dillerinde var. Hangi sözlüğe bakarsanız mutlaka bulursunuz.

<> argo, kanundan kaçanlar dili

<> alt kültür dilidir drsek yanlış olmaz sanırım

<> günlük edebi değerlerden uzak sokak insanının konuşma dili

<> Ben Uşak’lıyım

(Uşak >>> Aşıklar kenti demek.)

<> Ben lazım ve Lazca konuşabiliyorum fakat nereden gelir diye sordum, bilen yok?

(Laz ve Acara’lar ile akrabaları Mohtiler Gürcü LEZGİ kabilesinden gelir. Onlar da bir üst kökenleri olan ABASK KERKET, yani Abhaz ve Çerkez birleşik dalının parçasıdır.)

<> “Telepatide response-target özelliği vardır. Ama bazı kimseler bunları amatör telsizci gibi yakalarlar. Örneğin James Joyce böyle biri. Bu yakalama özelliğine argoca “Pick up” deniyor.” Argoyu search ederken dersiniz çıktı.

Evet, doğru. (Biz “parazit yakalamak” diyoruz)

(Şimdi konuyu toparlayalım. Sorular konu içinde olsun. Ansiklopedinizi hırpalıyorsunuz.)

ARGO konuşmak >>> Evet şimdiki haliyle ALT KÜLTÜR/avam dili gibi duruyor… Oysa ARGOCA Nuh’un gemisindeki kavmin konuştuğu YÜKSEK KÜLTÜR DİLİDİR!

İdris’in GRAMER dilini NUH aynen 4 çocuğuna ÖĞRETTTİ: Ama gramersiz olduğu için AVAM dili sanılan, fakat NUH transatlantiğinin en kalabalık halkı olan Magami’ler her iki dili de konuşurlardı. Nuh zürriyeti onların dilini konuşamasa da, Magamiler (Argonot gemicileri) İKİ dile de hakimdiler.

Ve aralarında saklı konuşmak için bu KAYIP dili kullanmayı sürdürdüler. Tam bir ŞİFRE dili havasında idi. Çünkü kuralı yoktu ve de GRAMERİ yoktu. İşte ARGO kelimesi bundan ibaret… veya Argo’ca budur!

Hans von Aiberg, 19/09/2003 (191/01)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki CHAT’i (190) oku | 191 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

191-01-denizci-terimleri

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar