Allah bizlere neyi okuttu? B harfini yan çevirdi. Noktası DIŞARIDA kaldı ve sıfır/boşcümleyi tanımladı. Parantez açıldı: içine ise Adem’in TÜM İSİMLENDİRDİĞİ herşey kondu ve bundan sonra NUN harfiyle Parantez kapatıldı.
(N harfi de bizim ay yıldızın minyatürü gibidir, daha yuvarlakça bir b harfi olup, nokta altında değil, üstündedir…)
Nun harfi ilk ilk ilk zamanlarda sadece NOKTA ile gösterilirdi. (Hilal biçimli simge sonradan kondu.)
Nasıl ki VAV (ve, virgül) ise ve AND komutu yerine geçiyorsa; NUN harfi de NOKTA idi ve bir komut içeriyordu. Bilgisayar programcılığında “END” yazdığımız noktaydı bu… Yani program (cümle) bitti.
NUN harfi bunun için NUKTA (nokta) diye biliniyor! (Ve dendiğinde otomatikman VİRGÜL’dür, NUN dendiğinde otomatikman NOKTA’dır).
Pekiyi virgül (AND) VE komutu ise; NUN (nokta) hangi komuttur? HER AN komutudur. Sonsuz nokta >>> KÜLLİ ŞEY’İN komutudur. HER AN demektir. Biz HER ANI yaşıyoruz. KALUBELA parantezi içindeyiz.
Hani hatırlarsanız, verdiğimiz meşhur söz şuydu (Bunu matematik diliyle yazıyorum. Dışarıdaki nokta diğerleri virgül)
.(,,,,,,,,,,,,,,,,)
İşte bu iki parantez arasında yani B boşcümlesi parantezi ile NUN noktasını kapayan P parantezi arasında DÜNYA/DİN GÜNÜ ve DİNYA üçlüsü yer alıyor. Baştaki nokta sıfır olduğundan buna BOŞCÜMLE diyoruz.
Ne demiştik?
Tüm yapacaklarınız size bir DÜNYA HAYATI olan HOLOGRAM ile gösterilerek, kendinize şahit oldurulacaksınız.
Bakın neler demişim:
Tüm yapacaklarınız size bir DÜNYA HAYATI olan HOLOGRAM ile gösterilerek, kendinize şahit oldurulacaksınız. Biz aslında bir RÜYADAYIZ. REEL yaşam EBEDİ CEHENNEM VE CENNETTİR!
Burası bize REEL geliyor; ölenlerin alemi ise HAYAL gibi.
Rabbim buyuruyor: “Onlara ÖLÜ (hayal/soyut/imajiner/takyonik) demeyin, onlar DİRİ(real/realistik, somut)dir, asıl ölü sizsiniz”.
SİZ DE vefat ettiğinizde bu HAYAL’den çıkıp GERÇEK yaşama geleceksiniz!
“inna lillahi ve inna ileyhi raciuun“.
En başa, KALUBELA/Elesti’de nokta (ŞEY veya sıfıra en yakın şey) konmuş. Bizler RÜYA/HAYAL GÖRÜYORUZ -şu anda bile biz Hologram ortamındayız-.
Bir NUN (nokta) konmuş EN BAŞA >>>>> NİYE? >>>>>> HAYAL YAŞAYACAKSINIZ anlamında…
7 anlamları var demişim:
1. NOKTALI TEK HARF olan B’yi >>>>>>>>>>>>>>>> İŞARETLEMEK için gösterge. Başka noktalı bir harf daha yoktur ve yoktu. Ama ÖZELLİKLE o nokta İDRİS‘den beri gelen bir gelenek.
2. Nokta (NUN) o güne kadar bilinmeyen ve (sadece El Cabir’in dünyaya hediyesi olan) SIFIR‘ın yerine geçen TEK POTANSİYEL işaret. SIFIR‘ın üç tanımı vardır Kur’an’da: Önce (şeylerden bir) ŞEY! Sonra NUN (Kalemin koyduğu nokta). Ve sonuncu olarak SIFIR! Yani El Cabir’in KEŞFETTİĞİ en önemli RAKAM!
3. (külli) ŞEY(in)
4. NUN
5. SIFIR
6. BOŞ CÜMLE anlamında… Bunu matematikte belki okudunuz ama, ne kadar önemli? Önemini anlayan YESEVİ‘den söz etmiştim: Dünya hayatının bomboş (cümle) olduğunu, boş-tümce, boş-küme, EMPTY SET olduğunu söylüyor.
Yesevi’yi sevmemiz gerektiğini, onun bir ucundan Hanifliği neredeyse yakaladığını, fakat beş vakit namaz yerine daha az kıldığı için, sünnetleri terkettiği için RAFİZİ diye dışlandığını yazmıştım. Alevi sanıldığını!
Hans von Aiberg, 09/09/2003 (185/08)
önceki bölümü oku | 185 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku