Nötron – Radyoaktivite – Nur

NÖTRON NİÇİN ÇEKİRDEK DIŞINDA RADYOAKTİFTİR? Hani kararlı parçacık (Nükleon) idi? Bunun nedeni şudur: u-d line’ı dışında kalan ÜÇÜNCÜ (u veya d) BİR LİNE  d a h a  oluşturmak için karşıtlarını arıyorlar ve üçüncü bileşende bir u-d kavuşması gerçekleşiyor.

Böylece bir proton ve bir nötron yanyana geldiğinde (çekirdekte) ÜÇ adet u-d line’ı oluşturarak BİRLİKTE kalıyorlar.

Proton radyoaktif değildir. Yani ömrü sonsuzdur. (Ama biliyoruz ki GUT teoremleri gereği, protonun da yarı ömrü OLMALIDIR. Bu evrenin başından bu yana geçen 16 milyar yılı içermektedir. Proton henüz yarı ömrünü doldurup bozulmamış durumda. Yani İLK yaratıldıkları gibi AYNEN duruyorlar. Ama Nötron çekirdek dışına çıktığında 13 dk. içinde kendini PROTONA çevirmek durumunda kalıyor.)

Demek ki sorun yaşayan KARARLI proton değil; NÖTRON

Ve bir daha soruyorum >>>>>> ağırlıkça Küçük olan NÖTRON kendinden daha AĞIR protona dönüşürken, bu ağırlık farkını nereden aldı?

Kaba örneğimizdeki cebir skalasına dönelim. Üç kuarkın ağırlığı = Proton veya nötron olması gerekirken, kendi ağırlığının 3,2 misli bir BAĞLANMA enerjisi İÇERİYOR. Yani GERÇEK ARİTMETİK ağırlığı 3,2 proton kadar olması gereken tek proton BAĞ ENERJİSİNDEN küçüktür!

Bunun nedenini biliyoruz: Cebir skalasının arka tarafı… Yani sıfırdan küçük TÜNEL’in içindeki NEGATİF (soyut ya da) enerji…

Kuantum üst sayısı işte bu 11 boyutlu süpersicimlerin oluşturduğu evren yüzeyinin (world membran) silindirik olarak katlanmasından dolayı oluşan kuantum tüneli içindeki SONUŞMAZ ÖZENERJİ (Takyon enerjisi) olarak oradadır.

Yani elimizde bir silindir halinde rulo/rolley yaptığımız bir kağıt olsun. Bunun içinde üç tane pingpong topu olsun. Bu silindiri mesela banyomuzun tahliye deliğine gömüyor ve üzerine bir pingpong topu koyuyoruz.

İşte bizim xy evreninde görünen o pingpong topunu alıp ölçer, tartarsanız ANOMALİYİ sezemezsiniz. Anomali, silindirin TAMAMINI çıkarıp tartmak ile NORMALİZE edilebilir.

Düşünün, kağıdın üzerine mürekkep döktük: Mürekkebin ağırlığı diyelim ki 5gram idi. Ama onu püskürttüğümüz stillo (dolmakalem demek istemiştim) ise mesela 100gram ağırlığındadır. Bunun benzeri “SAKLI AĞIRLIKLAR” tüm evrende ve kuantum köpüğü de denen süper uzayda vardır.

Evrenimizin %10 kadarı IŞIR yani kütlesi vardır. Ama evrenin ağırlığı gerçekte %-90 diye düşünülürse (ki karanlık madde/gölge madde budur) evrenin ağırlığı BİR TAM SAYI olarak ortaya çıkar. Şu farkla ki: ARİTMETİK olarak TAM SAYI; fakat MATEMATİK (cebir) olarak onda-bir sayı.

İyi ama evrenin AĞIRLIĞI ne? Ben söyleyeyim: TASTAMAM BİR, fakat gölge madde kuantum tünel sürecinin içinde kaldığı için biz MÜREKKEBİ sayıyoruz, DOLMAKALEM DOLUSU öteki asıl mürekkep kaynağını saymıyoruz.

<> 1070?

(Bir tam sayı derken, tıpkı elektrik yüklerinin BİR olması anlamında kullandım. 10 üzeri 70 quant vardır.)

<> ok

Hans von Aiberg, 27/08/2003 (179/03)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 179 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

The quark structure of the neutron and proton
The quark structure of the neutron and proton

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar