Gelelim niçin İLAHİNNAS? İnsanların İLAHI??? Cinlerin, Meleklerin vb. de ilahı değil midir Rabbim? Niçin İlahincan demiyor? Niçin İlahilmelekut demiyor? SADECE İLAHİNNAS >>> İnsanların ilahı diyor…
Neden? (ilah da ELİF ile yazılır)???
<> insan’a isimleri öğretti de ondan 🙂
Evet yaklaştık: melekler SAYMAYI bilmezler. Ayet der ki “İnanmazsan sayanlara sor“. Yani meleklere – muhasip meleklere…
Bu ayete rağmen diyorum ki: MELEKLER MATEMATİK YAPMAYI BİLMEZ! Kendileri matematiktir. (EBCED üzerine bir ve sıfır dizgesidir)
Melekler matematik yapmayı bilselerdi, bu kez “Allah Adem’e İSİMLENDİRMEYİ/Eşyalara isim vermeyi ÖĞRETTİ” ayetine melekler bu kadar şaşırmazdı.
Meleğin adı 1, 2, 3, 4 olsun. Adem onun KEHF‘ini yapıyor yani matematik işlemini yapıyor ve KODU açıyor: Senin adın EBCeD diyor -mesela-. Melek de buna şaşırıyor.
[] Melekler kendi matematik dilleriyle : “1, 0, 1 ve/veya 0” diye zikretmekteydiler. Meleklerin sayısal dilindeki bu ifadeyi Safiyullah sözele (sayıdan sese=harfe) çevirdi: 1=Al=var olan, 0=LA=yok olan ve Hu=Vahyin kaynağı ise, Vahyin kendisi de HU=O=EL EV/VE LA olacağından tamamı AL+LA+Hu olur. O halde Rabbim ALLAHüwe” diye söyledi. Melekler bu sayı ve ses dönüşümüne çok şaşırmışlardı, Çünkü o güne dek geçerli tek dil olan evrensel lisandan başka ikinci bir dilde AL+LA+Hu biçiminde tam karşılığı çıkmıştı. [ İSTEYEREK YA DA İSTEMEYEREK BİR ARAYA GELİN – bölüm 24 ]
Melek sıfır sayısını bilmez! Sıfır ŞEY‘dir.
Adem “Beni de dekode et bakalım!” diyen kıskanç Şeytan’a sen “SIFIRSIN” anlamında “ŞEY“sin diyor. Ve o kategorinin adı ŞEY+TAN kalıyor. SIFIRDAN (nötrino vesvese vb.gibi) yaratıldın diyor. Şeytan buna şaşırıyor da şaşırıyor ve bozum oluyor!
Hiç bir değeri yok, alt tarafı “ŞEY” olduğunu öğreniyor Adem’den… Sayılmayacak bir şey. NON/NONE/NO, NOT, NİET, NİCHT!
<> TAN ne demek?
(O ayrı değil. o da gramerin parçası. Mesela YEZDAN ismi gibi bir gramer, sintaks eki falan. Anlamı şu: ŞEHİD >>> ŞAHİT olan ve olunan. ŞEY*DAN >>> TANIK OLUNAMIYAN. Tanık olunamayan, ne olduğuna ADEM‘in TANIKLIK getiremediği anlamında bir türetme…)
Hans von Aiberg, 15/08/2003 (171/11)
Not: <> veya [] ile başlayan satırlar, [ ve ] arasındaki kesimler sayın Aiberg’e ait değildir, sohbet esnasında onunla konuşan kişilere aittir veya sonradan eklenmiştir.