Şimdi dört işlem için CİFİR şifrelerini oluşturalım ve test edelim: Allah’ımızın 114 isminden ELİF ile başlayanları bulunuz. (Başta Allah, El Evvel, El İlahinnas vb. AYN ile başlamayacak, ELİF ile başlayacak)
<> Allah, El Adl, El Afüvv, El Ehad, El Ahir, El Alim, El Aliyy, El Asim, El Azim, El Aziz.
Adl, Afivv, Ahir, Alim, ve kalan hepsi ELİF değil AYN. Ahid de, Ahir de ayn ile başlıyor. Bunlar sıfatları ve devam edelim.
<> EL EBED, EL EVVEL
Bu ikisi doğru, ELİF ile başlıyor. En başa EHAD‘ı koyuyoruz. Allah, Ehad, El Evvel, El İlahinnas. Bunlar DÖRT direk/dört işlem esmalarıdır. Hepsinin ilk harfi 1 rakamı = ELİF‘tir. ALLAH BİR adet, EHAD BİR ADET DEMEK. EN EVVEL OLDUĞUNDAN YİNE MUTLAK BİR demek. Bu üç direğin DÖRT İŞLEMİ YAPILAMAZ!
Gelelim dördüncü direğe: işte onun adı İLAHİNNAS‘tır ve dört işlemi yapıldığı için bu adı vermiştir. 114. surede geçen İLAHİNNAS = İNSANLARIN ilahı demektir. Bu ismi hiç düşündünüz mü? Niçin Allah bu ismi DÖRDÜNCÜ DİREK olarak kendine ALMIŞTIR?
<> Ahir de Elif ile yaziliyor el aahir diye
Ahir mi, ahir mi? İyice kontrol etmeliyiz. Arapça bilenler hemen baksın lütfen. Kaldı ki, Ahir değil MUAHHAR/Muahhir Allah’ın adıdır. (Ahir sıfattır, Muahhir isimdir ve M ile başlamaktadır). Kontrol ediniz lütfen! Allah’ın bu adını bulunuz.
<> Hadid-3: Evvel’dir O, başlangıcı yoktur; Ahir’dir O, sonu yoktur; Zahir’dir O, her şeyde belirir; Batın’dır O, gözlerden gizlenmiştir. Her şeyi en güzel biçimde bilendir o.
<> Huvel’evvelu vel’ahıru vezzahiru velbatınu ve huve bikulli şey’in ‘aliymun.
EL EVVEL (isim), Ahir (Sıfat). Muahhar kelimesini bulunuz >>> O İSİMDİR!
<> Evvel’deki ELİF
Evet. Ahir’deki?
<> o da elif
SIFATTIR. Diyorum ki, Muahhar’ı bulunuz. Allah’ımızın böyle bir İSMİ var. (Ahir sıfatıdır)
<> Harf elif ancak üstündeki üstün değil, AYN harfi için kullanılıyor.
Tamam bunları biliyorum. Ben Muahhar‘ı istiyorum. Pekala şöyle diyeyim: Allah’ın M ile başlayan isimlerini yazınız.
<> …EL METİN, EL MERCİİ, MEVLA, EL MUAHHİR, EL MUKADDİM, EL MUHİYT…
EL MUAHHİR, buldunuz işte (Muahhar da deniyor). M ile başlıyor. Ve dikkat ediniz: MuAhhar arapçasında ELİF mi var ayn mı? (Hamzelif = AYN okutur)??? Mutlaka chatlere bir ARAPÇA bilen katılmalı, çooooook zaman kaybediyoruz.
<> muahhar m waw üstünde hemze kh ve r ile yazılır
Hemzelif ne okuTur? (Elif üstüne ayn’ın sola bakan yarım ay gibi küçük bir işareti konur buna Hemze(lif) deniyor).
<> burada waw üstünde hemze var evet ayn gibi yazılıyor hemze
Demek ki AHİR–muahhir ikisi de ELİF değil!
Hans von Aiberg, 15/08/2003 (171/9)
Not: <> veya [] ile başlayan satırlar, [ ve ] arasındaki kesimler sayın Aiberg’e ait değildir, sohbet esnasında onunla konuşan kişilere aittir veya sonradan eklenmiştir.