Biraz daha derinleşelim:
Şey=Sonsuzda-bir yani sıfırlar. Her birine NEFS denir. (Her biri sonsuzda-bir nefsdir.) Külli/Global değil, TEK başına davranır nefs…
Bir tablonun bir minik atomudur ve kendini BİR ŞEY sanır nefis (Özelleştirilmiş kimliğimiz, özgürlük verilmiş kimliğimiz.) Ve nefs sadece kendini BİR ŞEY sanır.
Bu tablo aslında Külli Şey’in’dir. Yani tablonun bir atomundan (Nefsinden) tüm tabloyu göremezsiniz ammaaaa HOLOGRAM teoreminde bir tek şeyden TÜM TABLO görünür.
Her bir atomun üzerine HOLOGRAFİK HAFIZASI olan bir Laser projeksiyonu tutarsanız. O bir atomdan tüm EVREN ortaya çıkar…
(Holografik Hafıza derken ve beyin kıvrımlarını anlatırken bunu kastetmiştim, Dr.larımıza duyurulur.)
Böylece BEBEK bir nefs sanmaktadır kendini ama TÜM İNSANLIĞIN bir parçasıdır.
Yani tüm gelmiş geçmiş insanlığın, gelecek olanların, cinlerin tüm biyosfer canlılarının ve meleklerinin TOPLAM hafızası HOLOGRAFİK olarak doğan bebekte “Aleka Alak ile alakalı” olarak VARDIR.
Alak suresinin bir anlamı da TOPLAM ALABİLMELİ HAFIZA’dır.
Zaten Kalu Bela’daki RUH=KÜLLİ ŞEY*İN’in ruhu, RUHU KÜLLİ, Akıl=Külli Akıl yani tüm canlıların aklı idi.
Sadece Nefs “Tekil” idi: Ama o da Külli şey’in içinde ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ. O Külli Şey’inden ayrılıp da ŞEY olduğunda kendine eziyet eder.
Nasıl SIRLAR ve gerçek tasavvuf ortaya çıkıyor mu?
<> evet
Sırların bir bir açıklandığı günlerden biri bugün. (Tarık suresi)
<> Fakat tasavvufu anlamadım
Anlamadılar ki anlatsınlar tasavvufçular… (Yesevi dışında)
Arapça bilenleriniz bilir:
ŞEY=LA yani bilinmeyen bir şeyin adıdır. (Türkçede aynen kullanıyoruz) “Aklıma bir Ş E Y geldi”, ya da “ismini unuttum şeydi galiba” derken No, Non, None ve Nonome anlamında kullanırız. (Kein gibi) Çünkü O ŞEY bilinmemektedir.
Bir benzeri analojisi bulunması gerekir.
-devam edecek-
Hans von Aiberg, 17/03/2002 (070/21)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 070 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku