<> Eskiden kahvehanelere kıraathane denilirdi
Kıraat mi? Kelime kökü KaRaA. İKRA oradan geliyor.
Kıraat=Okumak demek. (İkra’dan)
Kurra = Okuyan demek (Hafız da deniyor)
Kıraathane=Okuma evi=Mahalli kütüphane anlamında.
Tamam mı?
<> Tmm. Aslında namaz baştan sona kısa maddeler halinde yazılsa. Rüku’da secde’de kade’de neler okunuyor çok soruluyor.
Zaten şu andaki tüm açık özellerin çoğu da bunu soruyor.
Kur’an’daki namaz şudur:
1. Günün iki tarafında (Öğlenin iki yanında) Bir de gecenin tamamında namaz kılmaktır…
2. İkişer rekat namaz kılmaktır. (Farzlar 2 rekat x 3 vakittir.)
Abdest (Namaz, güsul ya da teyemmüm) alınır.
Teyemmüm hiçbir çaresi olmayan, yıkanamayan, üstünü başını değiştiremeyen, savaşan vb. insan için LİBERO ve jokerdir. İsterseniz foseptiğin içine düşün ve tanınmaz biçimde çıkın. Teyemmüm sizi TEMİZLER ve suyu ilk gördüğünüz anda teyemmüm şartı ortadan kalkar. (Evinizdeki rahat sudan, musluktan söz ediyorum.)
<> Gündüzün iki ucunda, gecenin de ilk saatlerinde namaz kıl. Çünkü iyilikler kötülükleri (günahları) giderir. Bu, öğüt almak isteyenlere bir hatırlatmadır.
<> Hastalanma ihtimali?
Kar-yağmur çamurda, ayazda, ve RAHAT olmadığınız bir yerde su olsa bile SU terkedilir. TEYEMMÜM alınır.
Teyemmümün anlamı şudur: “NAMAZ VAKTİ ÇIKIYORSA ve ben yanlışlıkla LAĞIMA düşsem bile” su olsun olmasın önce teyemmüm alırım ve VAKTİ KAÇIRMAM.
(Mezheb imamları tam tersine müslüman gençleri boy abdestsiz gezmeye zorluyorlar. Çünkü “Su varken teyemmüm alınmaz” diye inanılmaz bir KAFİRLİK yapıyorlar. Teyemmümün anlamı NAMAZIN KAÇMAMASI İÇİN SON ÇAREDİR. Oysa imamlar sizlere namazı kaçırmanız için çabalıyorlar.)
-devam edecek-
Hans von Aiberg, 13/02/2002 (059/07)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 059 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku