Bir foton olduğunuzda ne hissederdiniz? Onu inceleyelim.
Tüm fotonlar birbirinden habersizdir. Yanyana gitseler bile, aralarında milimetrenin milyarda biri olsa bile biri ötekini göremez. Çünkü görmesi için ötekinden IŞIK gelmesi gerekir. (Biz evrenle ışık aracılığıyla haberleşiriz.)
Işık olmazsa karanlık vardır ve o şey artık yoktur. Fotonlar yanyana gidebilir ama, bir fotonun ötekinden haberdar olması için ötekinden IŞIK gelmesi gerekir.
Işığın hızı sabittir asla ne artar ne azalır. O halde yanımdaki öteki foton’dan bana bu hıza EKLENECEK hiç bir ek hız olamaz. Yani elini uzatıp, benimle tokalaşmaya kalkması demek, kendi SON HIZINA bir de Elini uzatma hızı eklemesi demektir ki bu mümkün değil.
O halde çok ilginç bir durum her bir foton ötekini (Diğer ışıkları, fotonları ve varlıkları) göremiyorsa bunun şu sonucu vardır:
1. SADECE K E N D İ P A R L I Y O R ‘dur.
Kalan herşey ALACA KARANLIKTIR. Ve kendisi KENDİNE parlıyordur. Kendi dışında HİÇBİR ŞEY PARLAMIYORDUR. Bir mezarda bir ana rahminde gibi TEK BAŞINA VE YAPAYALNIZDIR.
<> kendi parlayışını nasıl algılıyor
(Kendine elinle dokunman gibi algılıyor)
Foton ışığın en küçük zerre birimidir. Kendi pırıltılarının arka arkaya dizilmesine bir BEAM=Şua demet deniyor. Ya da huzme. Ama biz sayısız fotondan değil, bir tek fotondan yani Planck’ın KARA CİSMİ içinde bıraktığı ve ölçtüğü BİR TEK FOTONDAN söz ediyoruz.
Ölenin kabrinde yapayalnız kalması gibi olan bir tek fotondan söz ediyorum…
(Anlaşılmadıysa beni uyarın, bekliyorum)
<> ok
😉
<> 🙂
<> anlaşıldı
-devam edecek-
Hans von Aiberg, 20/01/2002 (048/10)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 048 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku