Örneğin beynimiz OBJE fakat içindeki bilgi Sübjedir. Akıl, iman, ahlak vb. OBJEKTİF değildir, moral değerler olduğundan SÜBJEKTİF yani holografik bir olaydır. Kalp somut fakat içindeki aşk soyuttur. Soyut olmadan somut olmuyor. Kitaplık obje bilim ise sübjedir.
Şimdi Objectif ve Sübjectif her ikisi de BİR DAĞIN iki yamacı, yazı-turasıdır.
<> Beginning is forbidden to all, save those who hath achieved Nothing. In this didst the Fool rejoiceth, crying “IAO! I Am One – & None!” 6. And the Lord Initiating didst honor the Holy Fool, and gaveth the letter A both the first and the last place in His eleven-fold Word which Initiateth the New Aeon, yea, the Word which Initiateth the New Aeon. ABRAHADABRA! AUM. AHA! AUM – ABBA – AIMA – AUM. New Symbols “Thou shalt obtain the order & value of the English Alphabet: thou shalt find new symbols to attribute them unto.” Liber AL vel Legis II:55
Okudum, dejenere etmişler. Alfa=Allah’ın ilk harfi. Ancak onu Alfa (Ph değil) olarak çevirmelisin, F olarak.
<> A=1, L=12, P=16, H=8, A=1, O=15, M=13, E=5, G=7, A=1
Ebced’de 1=Elif ve Ayn=1000, ikisi 1001. Şimdi bunu PC’nizin hesap makinesinde binary (Digital) seksiyona 1 0 0 1 yazıp, daha sonra da bunu yeniden ondalık sisteme çevirin. Tuşa basın 1001 ikili sistemin ondalık olarak karşılığı ne çıkacak?
<> 9
İşte bu yüzden Arş’ın dört direğinin en üstündeki ilk katta 1-2-3-5-7 var fakat 9 yok. (9 asal değil üçe bölünür) Ama ondan sonra 9’un olduğu her bölümde (19, 29, 59, 79, 109 vb.) bir DİREK var. Ama başlangıç olarak yok. Bu TEK istisna.
1001=9 neden yok? Çünkü burası HER İKİSİNİN kanalı. Elif (1) ve AYN (1000) işte Alfa-Omega (Elif-Ayn) kanalı budur.
Elif ve Ayn ikisi de A (veya i, e vb.) harfidir. Elif’i O olarak ele alırsak, Elif=Omikron, Ayn=Omega oluyor. İKİSİ DE AYNI HARF.
Elif 1’dir ve bir herşeyin böleni, gizli çarpanı vb.dır. Yani GÖSTERGE boyutu yoktur. Ama AYN olarak aynı harf kendini 1000 diye yazdırınca İKİLİ SİSTEM ortaya çıkıyor. Bunun için o kanal çok önemli bir plug. (Almanca’sı pflug)
Türkçesi yok! (Sakın fiş falan demeyin) (Aslında türkçesi var ama başka bir alanda kullanılıyor: Pulluk/Tarımda… Sabanı toprağa saplamak anlamında.)
Sahi plug nedir? Sözlükte ne yazıyor?
<> Üflemek?
<> tak olması lazım
Ama dişi (O) bir girişe erkek olarak (I) saplamanın (saplama=Sabanlama) ÜFLEME (Blow, pipe) ile ne ilgisi var?
<> Almanca pflug saplamak anlamında mesela bir çadırı bağlamak için pflug (kazık) çakarsın toprağa.
Gördünüz mü PULLUK doğru kelime… Fiş-priz ilişkisinde SOKETe takmak anlamına geliyor.
Turanca öksüz bir dil değildi neler verdi diğer dillere neler neler?
<> Birşeyi sabitleyebilmek için bir bağlama kazığı diyebiliriz
Pflug kazık çakmak ile Pulluk=Saban saplamak aynı değil mi?
<> evet
Mesela İngilizce Penny, Almanca Pfennig. König=King.
<> sabanı bilmiyorum hocam almancam sanırım türkçemden daha iyi 🙂
(Hani karasaban deniyor ya o)
Almanca pflug ile İngilizce plug aynı anlamda bir elektronik cihazın soketine dışarıdan takılan şey demektir. Bizdeki karşılığı pulluk ise İLK çıkış/kaynak biçimiyle kullanılıyor. Farkettiniz mi?
Hiç bir şeyi zorlamıyoruz, kendiliğinden ÖYLE çıkıyor… Zoraki bir benzetmem olduğunu söyleyebilir misiniz? Söylerseniz İFTİRA olur.
<> Hayır
-devam edecek-
Hans von Aiberg, 28/12/2001 (038/12)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 038 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku