Ben hep Kur’an’dan konuşurum. Bu söylediklerimin hepsi Kur’an’da var. Kur’an çok DETAYLI ayrıntılı TAFSİLATLI bir kitaptır. Herşey en ince ayrıntısına kadar açıklanmıştır. Zülef dahil Allah’ın seçtiği tüm kelimeler 7 anlamlıdır. (7 Zahirde 7 Batında) hatta 14 anlamlıdır. Hatta Nur-35 gibi 49 anlamlıdır.
O kelimeler ve yazılışları çok önemlidir. Hatırlayınız:
Tayyar (uçak mı?) yoksa Tayyar (Kuş mu)?
DOĞRU Ç O Ğ U L hangisi, Alihe mi, İlahe mi?
Ve şimdi sizden bir kelime daha rica ediyorum: Ankebut suresi 41 gibiydi galiba. “Allah’tan başkasını dost edinenlerin durumu, kendisine yuva edinmiş bir Örümcek M İ S A L İ gibidir.”
Bu ayetin arapçasını yazar mısınız? Bir çoğul FACİASI daha bekliyor bizi çünkü…
<> Evliya kelimesi mi?
Evet… El Weli Allah’ın ALLAH gibi ÖZEL adıdır. Allah+lar yapamadığın gibi Evliya+lar da yapamazsın.
<> 29-Ankebut/41: Allah’tan başka dostlar edinenlerin durumu, kendine yuva yapan örümceğin durumu gibidir. Evlerin en dayanıksızı ise şüphesiz örümceğin yuvasıdır. Keşke bilseler.
<> 29-Ankebut/41: meselu’llezîne ittekhazû min dûnillâhi ewliyâe ke meseli’l-ankebûti ittekhazet beyten we inne ewhene’l büyûti le beytu’l ankebûti lew kânû ya~lemûn
“min dûnillâhi ewliyâe”
Yani “ALLAH+LAR NEYSE VELİ+LER de odur” diyor ayet.
Allah’ın adları: Rahman+lar, Rahim+ler, Rezzak+lar, Ehad+lar (Birler????), Wahid+ler o l a b i l i r m i ?
“dûnillâhi ewliyâe”
dûnillâhi=Allah’a yaptığınız gibi (Çoğul kastediliyor) Evliya*e yapamazsınız.
Arapça DOST=HALİL’dir, başka yoktur.
Veli=Koruyucu demektir. (Öğrenci velisi misali) Velinimet misali. Sizi elinizden tutup (Kur’an ve Elçi indirip) Okul’a (Ahırete) götüren veliniz.
VELİ ÇOĞUL OLMAZ. La Evliyae illel Veliyy. LA EVLİYAE. Bilmem anlatabildim mi?
<> Evet
La (İlahe/evliya) illa Allah/Veliy
Peki bu kadar VELİ-Evliya ne oldu? Paralı imamlarımız gibi MİSYONER sınıfı da REDDEDİLDİ.
Gördünüz mü? Kalpleriniz mühürlü değil çünkü SİZ Hanifsiniz. Gördünüz mü?
<> evet
Hani velileriniz, kutuplarınız, Ğavzlarınız ve ğavzı azamlarınız…
Veli=Allah’tır. Allah DOST=Halil edinirse edinir. (Halilullah ve Halilürrahman’ı anımsayınız)
Şunu söyleyebilirsiniz: Ben Mewlana’yım. Yani Velinin elinden tutup götürdüğü çocuğum… Mevlana Celaleddini Rumi, Mevlana Halidi Bağdadi…
Enel hak=Ben ALLAH’ım diyemezsiniz. Bunu VELİ söyler, evliya söyler. Mevlana olan kişi Ene’l ABDÜL HAKK der. Hakkın=Allah’ın KULUYUM der “bizzatihi kendisiyim” demez.
El-HAKK=Allah’ın adıdır. GERÇEK demek değildir. Gerçek olarak kullandığınızda: Ene Filhakıyka dersiniz. Ben bir gerçeğim.
Eğer bu işin Hakka’sı ve de Hukka’sı ve de HUKUK’u hep bu köktendir. En iyi bilinen şekli de HAKİKAT’tır. Hakikat gerçek demek değildir. Türkçe gerçek kelimesinin arapça karşılığı El-Sah (Essah, sahi, sahici, Sahih dir).
Sahih hadis=HAKİKAT DEĞİLdir. Demek ki YALANI ÇOK KATMIŞLAR Kİ bir de S A H İ H demek zorunda kalmışlar: “Bak bu hadis Çok sahih, bu da az sahih”. Üniversitemizin İlahiyat bölümünde bunlar öğretiliyor şu an…
Ma Kane HADİSen Y Ü F T E R A (İftira atmak)
Bu Kur’an HAKTIR diyor Allah ayetinde ve de Yusuf-111’i anlatıyor: “Kur’an sizin HADİS’leriniz gibi İFTİRA değildir” diyor ALLAH.
Ama nasıl tercüme ediyorlar? “Kuran uydurulmuş bir söz değildir” diye… Aslını yazamıyorlar, Çünkü HADİS ticareti yapılıyor.
Sultanlar saltanatı HADİSLERE dayalı bir fıkıh ile yürütüyorlar. HAKK‘ın fıkhı olan HuKuK’a dayandırmıyorlar. Allah Hukuğunu iplemiyorlar…
Oysa topluca Allah’ın ipine tutunmamız emredilmiş.
Lebbeyk Yarabbi
Lebbeyk Yarabbi
Lebbeyk Yarabbi
İpi tutmamı sağla
İpi tutmamı sağla
ipi tutmamı sağla
Rabbim İPİN UCUNU VER ELİME.
Lebbeyk!!!!!!!
Amin.
<> amin
<> inş
-devam edecek-
Hans von Aiberg, 21/12/2001 (035/11)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 035 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku