Yaratılış – Allah – Zigzag – Futuroloji – Hologram türleri – Nom teoremleri – Geleceğin Matematiği – Nobel – Hawking

Her bir ŞEY’e bir Ruh üflenmesine HOLOGRAM ailesinden olmak üzere WHOLE-Gram deniyor…

Çünkü ŞEY’in’ler içlerinde (Sıfırın kökleri olduklarından simetrik olarak) BİNOME=Binom içerirler. Bunlar birbirinin tersidir, antisidir=ANTİNOM’durlar.

Ama en önemlisi de bunlar sıfırdır yani HİÇBİRŞEY‘dir ya da yeni bir kavram olarak NON-NOME, Nonom, Non-functional=Fonksiyonsuzdur. Ancak sıfırdan ötede sonsuzda-bir olduklarından dolayıdır ki,aynı zamanda bir tek şeydirler yani MONO-NOME=Monomdurlar…

İşte bu nominallerin her birinin bir HOLOGRAMI vardır.

(Bunlar geleceğin nom açılımlarıdır, şimdiye kadar bilim dalı olarak saklıyorduk ama artık ben ve arkadaşlarım yani ZigZag matematikçileri bunları üç yıl içinde ve sindirerek sunacağız.)

Non_functionlar Parageodeziktir. Yani Jeodezi üstüdür. Bu bakımdan Pascal açılımlarıyla açıklayamazsınız, Pascal üçgenini kullanamazsınız mesela…

Çünkü KARDİNAL denen sonsuz ötesi sayılar kategorisindendirler…

<> Bu arada Oktay Sinanoğlu’nu tanıyor musunuz?

Yabancı gelmedi. Bir Ruhçu vardı 1950’lerde onun adı mıydı neydi? Pardon o Sinan idi, adıydı Sinan…

<> Nobel adayı imiş, ama vermemişler.

Ha şimdi anımsadım, şu bizim doktor 37 yaşında… O değil mi? Beyin Cerrahisinde terminal kavramını oluşturan doktor değil mi bu?

<> Değil, yaşlı bu adam.

O zaman değil… Tanımıyorum… Hawking’e bile vermiyorlar Nobel’i.

<> Oktay Sinanoğlu, matematikçi.

Matematik Nobel’i yok ki… Fizik tıb falan var.

<> Başka bir dalda olabilir

Matematikçiler için ALTERNATİF NOBEL ÖDÜLÜ diye bir ayrı komite var.

<> Lucasien koltuğu mu?

Hayır Lukasyenlik Newton’a verilmiştir. İkinci olarak da Hawking’e. Nobel ödülünde benim TOP quarklar (Bunu teorik olarak ben buldum) adım geçti durdu ama dediler ki: “Bu bildiğimiz en ağır kuarktan 93 kez ağır. Bunun denel olarak elde edilmesi için önce yeraltında bir lineer hızlandırıcı oluşturmamız gerekli. Denel olarak bulununca ödüle ADAY oluyorsunuz.”

Bu projeyi Dallas yakınındaki Waxachi’de inşa ediyorlardı, sonra ne oldu bilmiyorum.

<> Feza Gürsey peki?

Bottom Kuarkını Rahmetli arkadaşım ve ağabeyim Feza Gürsey bulmuştu zaten… Ben onun simetrisi olan TOP kuarkı ve taon nötrinosunun kütlesini hesaplamıştım. Ama bu matematiksel olarak kaldı. Eğer Dallas akseleratörü ya da CERN devreye girerse o da olur…

Top kuark diğer hiç bir kuarka benzemez. Yani torba-topolojik modeli yoktu. Glueball=Gluon yapışkan topunun “Gluon DENİZİ” denen modelidir.

Evrenin yaratılışında etkin rol oynayan Higgs bozonları ve Lepto-quarklara giden bir geçiştir.

Bunlar şimdiki konumuz değil.

<> Ona da galiba ödül ayağı çekmişler?

Gürsey’e Bana ve Hawking’e bu ayak çekildi hep. Ama umurumda değil… Nobel’in içyüzünü kavradık biz: Stalin gibi bir Allah’sızın Papa gibi bir inançlıya “Ateizm ödülü” ya da nişanı/madalyası takmasına benziyor. Çok umurumuzdaydı sanki… Verseler ne olur vermeseler ne olur?

Wholegram ile külli şey’in her bir şeyin bir MİNİ HOLOGRAMI olduğunu ama bunların birleşip WHOLEGRAMM=Aklı KÜLL olarak Allah’ın huzuruna geldiğini anladık mı?

OK. denirse konuyu başka yere aktaracağım.

<> OK

Tamam o zaman.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 16/11/2001 (021/09)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 021 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

021-09-nomlar

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar