Kehf suresi – Zaman türleri – Zaman üstü zaman Dehr – İleri ve geri akan zaman – Zülkarneyn kiriş zamanı

Şimdi 61. ayete geçelim. Lütfen 🙂

<> 18-Kehf/61: İkisi, iki denizin birleştiği yere ulaşınca, balıklarını unutmuşlardı, balık bir delikten kayıp denizi boyladı.

Dikkat ediniz:

İKİSİ” sözünü hep aklınızda tutunuz. “İKİSİ” aklımızın ucunda bulunsun.

İki denizin (AYRILACAĞI) birleştiği yere ulaştılar.

ÖNCE Musa yürür SONRA deniz ayrılır.

Buna nedensellik ilkesi (Causality) dediğimizi anımsıyoruz, değil mi?

<> evet

[] Elektrik kesintisinden dolayı kaptan bağlanamıyor. Katılımcılar kendi aralarında konuşuyor

<> Bir şeyin olması için önce nedeni olması gerek

<> Siyah delikte de nedensellik kalkıyor.

<> Deniz=Evren. İki deniz=İki evren. Birleştikleri yer=Karadelik?

<> Aiberg’in kitaplarında Firavun’a dik uçurumlar gösterildiği bahsi vardı, hatırlayan var mı? Bu dik uçurumlar, büyük bir ihtimalle karadelikler olsa gerek? İyi de, bunu göstermek için, uzaya gidip karadeliğe yakalanmadan bir kolaçan edeceksiniz. Yani bir taşıta ihtiyacınız var.

<> Tahminim karadelikler bulunduğumuz yerlerde de var?

<> Kesinlikle, zaten 4. kitabının sonunda bunu yazmıştı. Bir karadeliğin dünya içinden geçtiğini yazmıştı.

<> Sanırım yaklaşıyorum, kitaplar bitince -kendimi- bulacağım inşallah. Misal aleminin dışına çıkarsam…

<> Misal aleminin dışında ne var? Kendimiz orda mıyız?

<> Hayır, biz misal aleminin içerisindeyiz. Yani paralel evrenlerin arasında bir yerlerde, alt misal alemi ve üst misal alemleri var. Ne düşünüyorsak o kesin vardır, öyle olmasaydı hayal edemezdik. İşte sonsuz ihtimale bir ihtimal daha eklenemeyen noktaya geldiğimizde, yani elif noktası, işte oradan sonra mana alemi başlar. Asıl cennet cehennem oradadır. Ok? Lütfen yanlışlarımı söyleyin…

<> Evet, misal alemindeki kendimiz rüyadır, yani gerçekte yoktur.

<> Yani büyük melekler eğer misal aleminde olsalardı, düşünerek onlara zarar verirdik. Mesela Cebrail’i kolsuz düşünürsek, ona zarar verebilirdik. Ama o mana aleminde olduğu için, onu düşünemeyiz ve hayal edemeyiz.

<> Aiberg, 42 alemin çift çift düzüldüğünü, ama bunlara ne isimler verildiği?

<> 42 alem misal alemindedir, her şeyin çift çift yaratılışından dolayı sayısız çift paralel evren vardır. Bunlar katlanacak, nasıl? Küçük küçük karadeliklerin, sonunda birbirini yutmasıyla (küçük olan büyük olanı), en sonunda tüm evrenler birbirini yok edecek ve asıl olan, mana alemine açılacaktır. Şimdi anlayabildin mi? Orada artık tesadüf yoktur, başka ihtimal yoktur. Allah ne söylemişse orada o var. Zira, öyle olmasaydı eğer, yanlışlıkla cennetlikler, cehenneme konabilirdi??

<> 42 alem çift çift olarak 21 çift alemden mi oluşuyor?

<> Evet… O alemleri bir çerçeve içersine al ve adına “mana alemi” de. Sonra onları birleştir ve büz, ve başka bir yerde aç. Oraya da “mana alemi” de. Anladın mı?

<> Madde aleminden nasıl çıkacağız? Hilbert uzayından bunun ölçümü ne kadar?

<> Madde aleminden çıkmak için, ışık hızına ulaşmak yeterli, yani ölmen lazım 🙂 Ruhun doğal olarak o hıza ulaşacak, sen yine sen olacaksın; ancak bedenin olmayacak, dolayısıyla maddeden arınacaksın. Her nefis ölümü tadacak ve madde yok olacaktır.

<> Işık hızı madde ile aşılamaz…

<> Işık hızına gelmeden ışık hızının ötesine geçmek, yani ölmeden önce ölmek… Yaşarken ışık hızı ötesi kurallarla yaşamak…

<> Düşünce ışık hızından hızlı olduğu için, düşünce ile aşmak lazım? Düşüncemizi ise ancak Aiberg gibi birisinin Kur’an tam yerli yerinde yorumlaması gerekiyor…

<> Işık hızının ötesine sıçramak nasıl olur! Hızır, nasıl zamanda yolculuk yapıyor, madde olarak? Bunu düşündük mü?

<> Düşündüğünü fiili olarak yaşamak, ışık hızının ötesidir.

<> Düşünce ile madde olarak ışık hızını aşmış olabilir mi? Aiberg bundan bahsetmiş miydi?

<> Düşüncelerin varlık olduğu bir boyut yok mu?

<> Evet… Düşüncelerin varlık olduğu bir boyut olabilir… Aiberg bundan bahsetmiş miydi? Ben hatırlamıyorum, ama mantıklı. Belki üst misal alemi olabilir? Işık ötesi alem, ne dersiniz?

<> Şimdi özetlersek; gerçek alem, buradayız. Misal aleminde, düşüncelerde ve ışık hızı sınırında yaşıyoruz. Mana aleminde sonsuz olacağız. Peki; ışık hızına ulaşmadan onu geçmek, ölmeden ölmek, bu durum söz konusu olursa, nerede oluruz??

<> Yaşarken ahırette olursun?

<> Işık hızına varmadan geçmek?

<> Meleklerin bulunduğu mekanda oluruz?

<> Evet… Ama onlar misal aleminde değiller mi? Işık hızını aşınca zamanda geri gitmeye başlıyoruz, neden sonuçtan sonra geliyor. Bu boyut da misal alemi sınırlarında… Ölmeden ölmek, bence, Hızır’ın kullandığı bir alem olabilir?

<> Yalnızca görüntüsü, evet bu da mantıklı olabilir? Eğer öyleyse, başka bir boyut aramamıza gerek yok

[] Aiberg döndü.

Slm yeniden sevgideğerler. Arkadaşlar bana uydurma bir IP’den her kim exe göndermeye kalkıştıysa, ortalığı ayağa kaldırdığından başka bu kadar zamana yazık etti. Kaç chat’tir bir Musa konusuna giremiyoruz, bitirmek şöyle dursun…

<> Işık hızına ulaşmadan atlamak, ölmeden ölmek, bir boyut mu oluşturuyor?

Soruyu anlayamadım. Çünkü yazdıklarınızın tamamını okuyamadım, çok uzun. Şöyle bir bakıyorum:

Temel yanlışlar var. Mesela ANTİTAKYON’u gözardı etmişsiniz. Antitakyon’un zamanı bizimki gibi “Dünden yarına akar”. Bunları önce konuşmak gerekir.

<> Yardımınıza ihtiyacımız var. Bence bu konuyu aydınlatalım, çünkü karışacak, lütfen konuştuklarımıza bir göz atın…

Göz atayım da temelde yanlışlar var: Yani bu chat başlı başına bir konu. Süper uzay, Hyper uzay vb. Sarfatti uzayını bilmeniz gerekir önce. Çok önemli çünkü.

<> Musa ve iki denizin ayrılması (birleşmesi) konusuna devam edelim.

<> Namaz konusunu başka zaman yazarım demiştiniz? Namaz daha önemli.

<> Quran’a göre Quran nedir? Nasıl inmiştir? Nasıl OKUnmalıdır?

Sorular ve soranlar darmadağınıksınız. Neden? Belli bir konunun peşinden gidelim.

<> Hızır’ın kullandığı alem, ışık hızına ulaşmadan mı, yani başka bir alem daha mı aramalıyız, misal alemin ve mana aleminin dışında?

 

DEHR ile ilgili bir ayet var.

Geldiğiniz nokta doğru değil. Mirac’ın rüya mı gerçek mi olduğunu tartışır gibi gelmişsiniz bu noktaya. Baştan alıp tek tek geçmek gerekir. Ama konu bu mu?

<> Aslında konu Musa’ydı

DEHR denen bir zaman birimi var. CPT denen simetriler yasaları var.

T=Zaman dört yollu. İleri giden, geri giden, Bir ileri bir geri giderek sürekli osilasyon yapan zaman ve bir de DEHR yani dilediğin gibi kullanacağın master’ı olduğun bir zaman=DEHR var.

CPT simetrilerini iyi biliyor muyuz?

<> Evet

<> C? Parity, Time

Ben zaman zaman bahsediyorum ama bu CPT simetri parite ve zaman çokkatlı yollarını (T1, T2, T3, T4 ve T0) bildiğinizi bilsem konuya girebilirim.

Şöyle bir örnek. Mekanda enine yolculuk yapmak (Zaman enlemi). Mesela Mekke ile Kudüs iki kent normalde siz uzay’da yürür/araçla gidersiniz. Bir de paranormali var: Siz durursunuz. Uzay yürür. Yani ayağınızın altındaki halı Mekke-Kudüs yönünde yürür. BUNA UZAY YÜRÜYÜMÜ denir.

Zaman da bir boyuttur. (√(-1) kökiçinde sanal bir boyut, Minkowski uzunluğu)

Aynı zamanda Kozirev’in “ALAN=Zaman enlemi x Zaman boylamı”ndan oluşmuş soyut iki uzunluğun oluşturduğu evren yüzeyi (km²/s²).

Sarfatti-Eiberg postulatına göre ise bu üç boyutludur. (Zaman küresi), yani km küp / saniye küp.

O halde zaman da üç boyutlu fakat SANAL bir uzayın ta kendisidir.

Bu uzayda öyle ya da böyle yürüyorsak ve/veya uzay bize yürüyorsa aynı mantıkla zaman-küre içinde biz yürüyoruz ve/veya zaman bize yürüyor.

Resulullah Mescidi Aksa’ya gitmedi. Mescidi Aksa ona YÜRÜDÜ.

DEHR denen bu üçüncü tip zamanda HIZIR özel bir yetkiye sahiptir. Zamanı bir ÇARK gibi düşünün, ya da Rulet masası gibi. Top çevrede dönüyor ve istenilen numaraya/bölmeye düşüyor.

Hızır zamana DEHR (CPT-4) tipi giriyor. Yani zaman küresine veya çemberine TEĞET.

Ama Zülkarneyn öyle değil: Daireyi kesen bir KİRİŞ gibi “İKİ ZAMANLI“, yani biri ÖNCE diğeri SONRA olan İKİ ZAMAN=KARNEYN. CPT-3 tipinde Hızır gibi HER NOKTADAN değil, TEĞET değil, sadece İKİ NOKTA=KİRİŞ‘den giriyor. Kiriş ise Kur’an’da SEDD diye geçiyor. Zülkarneyn seddi.

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 24/10/2001 (012/03)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 012 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

012-03-zulkarneyn-kiris-zamani

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar