<> 18-Kehf/60: Bir vakit Musa genç adamına demişti ki: “Durup dinlenmeyeceğim; tâ iki denizin birleştiği yere kadar varacağım, yahut senelerce yürüyeceğim.”
Duralım: Musa’nın amacı belli bunu anladık. “Durup dinlenmeyeceğim” demiyor.
<> Amacı koordinatlar
Bilim açısından konuşalım: Riemann bir uzaydan söz ediliyor. Çünkü bir uzaya eşlik eden dördüncü boyut ZAMAN raptedilecek.
Musa diyor ki, “Ekvatoral olarak, aynı noktayı bulana kadar kaç tur atmam gerekirse atacağım. Çıkış noktam ise ‘İki denizin birleştiği’ yer.”
Yani bunun tersine “İLERİDE İKİ DENİZİN AYRILACAĞI YER” demek istiyor.
Böylece Musa Bize Uzayın Lobatçevski koordinatlarını değil, Yerkürenin RİEMANN koordinatları vermiş oluyor. Uzay semer tipidir. Ama burada istisnai olarak “Riemann” yani TÜMSEK uzay türü veriliyor. O halde bu tür bir uzaya eşlik edecek olan zaman da ÇOK ÇOK ÇOOOOOK ÖZEL olmalıdır.
Hedef belli, iki denizin (Akdeniz ile kızıldenizin) birleştiği Süveyş’ten, Karşı kıyıdaki Sina yarımadasına geçilecektir. Durup dinlenmeden, ekvator turu atarak gerekirse yıllarca bu işi yapacaktır Musa…
Musa bir “İşaret” ya da “Alamet” bekliyordu. Tabutüssekine de “Hükümdarlığın bir alameti değil miydi?” O da AYRIK BİR ÖZEL ZAMANDA Musa’ya verilmemiş miydi?
Musa “İşaret, alamet” beklemekteydi. Bu işareti bulana kadar başıboş fakat sabit bir güzergahta böyle yürüyecekti.
Şimdi 61. ayeti rica edeyim:
<> 18-Kehf/61: İkisi de denizin birleştiği yere ulaştıklarında, balıklarını unutmuşlardı. Balık bir delikten kayıp denize ulaşıp yüzdü.
Ayete dikkat ederseniz, “Bir balıktan söz ediyor” iyi de SONUCUNDAN söz ediyor. Halbuki önce NEDENİNİ yazması gerekmez miydi? Yani önce “Bu balık şöyle şöyle yakalandı erzak çantamıza kondu, sonra da canlandı gitti” demiyor.
(Örneğin madde varsa, antimadde de vardır. İkisi aynı anda birlikte yaratılmışlardır. Biri olmasaydı diğeri olmazdı.)
Bu olmazsa olmaz ilkesi nedeniyle Doğrudan, nedeni es geçerek SONUCU anlatıyor Allah’ımız. Yani ZAMAN TERS DÖNMÜŞ BİLE.
Anımsarsanız, Bilim için zamanın ileri ve/veya geri akması iki türlü de BİR ve EŞİTTİR.
ZAMAN (DEHR diye geçer Kur’an’da, özel bir zamandır.) TERSİNE DÖNMÜŞTÜR. Dolayısıyla “Önce” taş atıp “SONRA” cam kırılmamış. Zaman tersine dönünce, Önce “CAM KIRILMIŞ” sonra da “TAŞ ATILMIŞ” oluyor…
Bir nedeni bir sonucun izlemesine NEDENSELLİK (Causality) ilkesi demekteyiz. Bu bir Y A S A değildir. Bu bir İLKEDİR.
Bilimde ilkeler değil YASALAR ÖNCELİKLEDİR ve KORUNMASI GEREKEN YASALARDIR. İlkeler bir önkabuldür hepsi bu…
Şimdi bu veri tabanında Kur’an’da ALLAH’IN konunun “SONUCUNU” söylediğini daha “NEDENİ” açıklamadığını anlıyoruz. (Zaten Musa as.ın da başı bu yüzden çok derde girecek.)
Şimdi eğer NEDEN‘i başa alarak düşünürseniz:
1. İleride yemek için yakaladıkları bir BALIK, Allah’ın mucizesi gereği, ölü iken dirildi ve kendini suya attı.
(Bu kolay yoldur. Böyle düşünmek mucizeleri bir çırpıda açıklar ve bilim yapmak zahmetiniz ortadan kalkar. Allah yaptı öyle oldu der ve yakayı sıyırırız. Bu ucuz yolu bırakalım ve ikinci şıkka bakalım.)
2. EĞER SONUCU ÖNE ALIRSANIZ, şunu görürsünüz: Zaman tersine döndü. Yani balığı yakaladığımız film ya da video kaydı DURDU, DONDU ve DAHA SONRA G E R İ Y E doğru oynamaya başladı.
<> 18-Kehf/63: O da dedi: “Bak sen şu işe, kayalığa vardığımızda balığı unutmuşum. Bana onu hatırlamamı unutturan ancak şeytandır. Balık şaşılacak şekilde denizde yolunu tutup gitmiş”.
Balığı şöyle yakalamıştık:
1. Mesela olta atmıştık. Ya da ağ falan…
Balık can çekişti öldü. Azık torbamıza yerleştirdik. Acıkınca bunu yiyeceğiz.
Yalnız bu arada 62. ayet atlanmış, onu da bir zahmet alalım.
<> 18-Kehf/62: Oradan uzaklaştıklarında, Musa yanındaki gence: “Yemeğimizi çıkar, andolsun bu yolculuğumuzda yorgun düştük” dedi.
Evet tşk.ler.
-devam edecek-
Hans von Aiberg, 19/10/2001 (011/02)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 011 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku