En tehlikeli olan biliyorsunuz ki çekirdek bölünmesi denen Fission. (Atom bombasının temeli)
Bundan az tehlikeli olan ise ÇEKİRDEK b i r l e ş t i r i l m e s i anlamına gelen Fusion.
Çekirdek erimesi tehlikesiz mi? Aslında savaşçı amaçla kullanıldığında tehlikeli olan ünlü ağır sudan yapılmış H bombası oluyor. Demek ki H bombası A’dan daha tehlikeli (A=Atom, H=Hidrojen).
Mantık böyle gösteriyor değil mi?
Bakalım akıl ne gösteriyor?
Mantık yanılabilir. Çünkü H bombası demek, başlığına A bombası konmuş, yani A bombasının tetiklediği, önce A bombasının patlayıp H’yi harekete geçirdiği sistemin adıdır. Yani H bombasını illa ki önce Atom bombasını ÖNCE patlatarak kullanabilirsiniz. O halde H bombasının içinde aslında A (fission) olayı var. Doğru değil mi?
<> evet
Şimdi dedik ki, H barışçı amaçla ve TEK başına (atoma, fission’a ihtiyaç duymadan) yapılabilir mi? Bunu bugüne kadar yapamadılar, ama Tokamak’tan söz etmiştim. Bir oda büyüklüğünde NÜKLEER reaktör. İsterseniz evinizin bahçesine koyun hiçbir radyasyonu yok. Çünkü radyasyonun nedeni şudur >>> Çekirdek BÖLÜNMESİ.
Burada çekirdek bölünmüyor, tersine eritilip birleştiriliyor. (Fusion/füzyon budur!) Demek ki radyoaktif HİÇBİR sızıntı vb. yoktur. (Mobayl telefon bile ondan daha zararlı elektrosmog içerir.)
Şimdi risk sırasını bir daha yazalım:
1. En tehlikelisi >>> A (fission) bombasıdır. En tehlikeli, çünkü üç tip radyoaktif bozunma veriyor. (Örneğin nükleer santraller, Çernobil’i hatırlayınız.)
2. Tehlikesiz olanı H (Ağır su/Fusion) reaktörüdür. (Tokomaktan bahsetmiştim değil mi?) Tehlikesiz ama, gidip de reaktörün kalbine giremezsiniz, belki bir çardak kadar küçük ve cam içinde evinizin bahçesinde sonsuz enerji kaynağı olarak duruyor ama yine de içine girerseniz buharlaşırsınız. Demek ki bu da tehlikeli. (İçine girmeyin siz de!)
3. En tehlikesizi nedir?
<> cold fusion
[S] size (şahittir) açıklayacak: hazır mısın [S]? [S] yok mu? (Laboratuara gittiğimi sanıyordur belki de) Neyse gelince devam ederiz.Ben bu aleti yaptım. Adını da BERDEVAM diye koydum, gerçekten. O alet, bir kalem kalınlığında ısıtıcı, boyu da kalemin yarısı kadar.
<> yarısı soğuk su yarısı sıcak su dolu olan kova mı?
Evet. O alet [XX] Yüksekokul müdürünün elinde duruyor.
<s> Doğru. Soğuk füzyonla su ısınıyor, ama bardak soğuk.
Tek istediği elektrik hattı, veya muadili olan bir DC (AC değil) trafosu. (Transformatörler hep AC üzerinden yapılıyor da onun için vurguladım.) Çünkü AC (Alternatif akım) yerine REDRESÖR (direct current) trafosu gerekiyor.
Onu alıyorsunuz ve fişe takıyorsunuz, ucunu da kalem büyüklüğündeki BUZ soğuk ısıtıcıya. (Bu sırdır kimseye verilmiyor, benden başka HİÇBİR kimse de bunun sırrını bilmiyor.) Öyle mi [S]?
<s> Evet.
Ve o şey, mesela şofben veya su ısıtıcı olarak kullanıldığında, sizin eliniz yanmıyor. Soğuk bir demir gibi duruyor. Onu nereye kadar batırırsanız su o seviyede ANINDA 100 derecede kaynıyor.
(Elinizi kaynar suya batırın demedik size! Demir’den söz ediyorum, istediğiniz kadar dokunun o soğuktur.)
<> Anında suyu kaynatıyor. Çubuk ısınmıyor. Ve bardağın yarısı kaynıyor, yarısı normal su, çubuğu yarısına kadar batırdığınızda…
Çubuğu hangi derinliğe indirirseniz yüzeyden ucuna kadar olan su derinliği kaynıyor. Öteki su buz gibi.
Burada teknik olarak tıpkı Fission reaktörlerindeki uranyum çubukların batırılıp çıkarılmasını EN basit (sadece bir kalem) olarak yaptım.
<> Diyelim ki bardağın yarısı ısındı, diğer yarısı soğuyor mu, aralarında bir orantı var mı?
Bunun bir de AYET paranormalitesi var. Ayet diyor ki, Rahman suresinde ve bir başka surede: “İki denizi birbirine saldık ve asla karışmıyorlar.” ([Candaş] sana yanıt için yazdım.) Ayeti bulursanız.
-devam edecek-
Hans von Aiberg, 02/09/2004 (251/05)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 251 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku