Her dil, kökeni olan sanskritçeyle birleşiyor. Bana bir kelime söyleyin onun derinliğine girelim, ne olursa olsun, bir tek kelime?
<> “Lisan” olabilir mi?
Lisan da olabilir.
<> Sözler ilk kez sanskritçe mi çizildi kaptan?
Evet candaş.
Önce: Adem “İsimlendirme”yi başardı. Sonra bu dil dünyaya taşındı. Onun çocuklarından olan İdris sayesinde yazı diline ve gramere döküldü. Nuh tufanında bu dil aynen korundu.
Nuh’un oğulları olan Ham, Sam ve Yafes. (Ve de Yamm var ayrıca) (Kenan da deniyor.) (Kenanlılar, işte onun gemiye alınmış olan eşinden olma çocuklarıdır. Yamm boğuldu ama, çocukları yaşadı. (Çünkü çocuklar her çağda günahsız sabidirler).)
Bunların öyküsü taa Calut denen (Nefilim Goliath)’a kadar gider.
İlk dönemlere Aquarian (Tufan nedeniyle böyle deniyordu), sonraki dönemlere de Egyptian denmektedir. Nuh’un öğretisi Himalayalardan taa… Nil’e kadar geldi. Bu yüzden o çağa “Egyptian” diyoruz.
Ham, Sam ve Yafes aynı dili konuşuyorlardı. Sadece bir de (sözünü etmiştim) şifreli bir dil olan Argo dili vardı. Dünyada iki dil konuşuluyordu. Argo dili bir esperanto gibidir. Argo dilinin öteki adı Roman (Kıptice)dır. Gerçek bir dil değil; sadece şifrelemek içindi.
İdris öğretisi olan Papirus üzerindeki yazılara hiyeroglif deniyor biliyorsunuz. Eğer Argonot diliyle yazarsanız adına Hiyeratik deniyor.
Böylece dillerden önce YAZI ayrıştı. Kripto yazılar geliştirildi.
Antropoloji ve arkeoloji ne derse desin (Onlar hep normal düşünürler 🙁 (Oysa biz paranormaller evreninde yaşıyoruz)), ilk uygarlıklar illa ki NİL, Maveraünnehir (Mesopotamia) yöresinde gelişti.
Yunan uygarlığından tam 12 bin yıl önce Eski Mısır uygarlığı oluşmuştu. Bu uygarlığı Nuh’un en büyük oğlu olan HAM soyundan gelenler oluşturdu. (Esmer ve kara ırk) Böylece tüm Afrika’ya (ve kalanlar da Dekan yarımadasına) yayıldılar.
Yukarı Mısır’da (Çavlanlar bölgesinde) ilk HAM uygarlığı ortaya çıktı. Bu İbrahim atamızdan yaklaşık 16 bin yıl öncesidir.
Hami bilgeleri (rahipler) çok güzel bir arşiv tuttular. Hatta Atlantis’in batışını onlar Platon’a anlattı.
Atlantis bildiğiniz üzere (ESKİ DÜNYA yani Tufandan az önceki coğrafyanın adıdır) Nuh tufanını anlatır. Sais, Thebes ve Luxor rahiplerinden çok şey öğrendi Eflatun… Eserinde dillerin bir tek olduğu dönemden söz eder.
Diller bir tek fakat yazı ayrı ayrı gelişmişti. Bunun nedeni o günkü koşullara göre dünya çooooook büyüktü. Mesela, Nuh’un oğlu Sam dalgası ikinci olarak geldiler ve önasyadan Arap yarımadasına indiler. Onların batısında Nil sınır olmak üzere kuzenleri Hamililer (Yani en en en eski mısırlılar) ile komşu oldular.
Bunun gibi Yafes dalgası da Sami’lerin doğusuna yerleşti. (Sümer, Elam vb.) Bunlar bilindiği üzere TÜRKÇE konuşuyorlardı. (Proto-turanca döneminde yine diller bir idi.)
Ancak Samiler öteki kuzenleri olan Yafes (Yabguz/Yavuz) olanlarla savaştılar. Sümer ve Elam uygarlıklarını ortadan kaldırıp buralara hakim oldular.
-devam edecek-
Hans von Aiberg, 01/09/2004 (250/02)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 250 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku