Deminki telefonda şu soru vardı: “Aslında ey iman edenler iman edin derken, sünneti terk edenlere, Hadis’i reddenlere bu uyarı geldi” diyordu. Yok yahu! Allahaşkına söyleyiniz: Bugüne kadar, biz hep Sünneti Muhammedi, Hadisi şerif, şeriat denen şeylere İMAN ETMEDİK Mİ? Sanki bunlar yoktu, ŞİMDİ BİRDEN akıllarına geldi.
İki kez iman eden BİR TEK KİŞİ tanıyorum: İBRAHİM atamız. Milli babamız.
(Resulullah efendimize BABA demek HARAMDIR.) Oysa eşlerine “Anne dememiz” emrediliyor. ÇELİŞKİ NEREDE? Çelişki yok. Çünkü TEK BABA İbrahim’dir. Sadece onun bir babası vardır (Adem ss) bunun dışında o herkesin babasıdır.
Herkes ise kavim değil M İ L L E T ‘tir. (Türk Danimarkalı vb., bunlar millet değil, Kavim diye adlandırılır Kur’an’da.)
Peki kur’an’da millet nedir? BİR TEK KERE bildirilen İbrahim MİLLETİ‘nden ibarettir. Onun soyundan gelenler yani Araplar ve Yahudiler MİLLET değildir, K A V İ M ‘lerdir. Hem de biri aşağılık, diğeri lanetli iki cehennem kavmi. (Onlara da Cehennem MİLLETİ deniyor.)
Demek ki iki tane MİLLET var:
1. HANİF İBRAHİM MİLLETİ;
2. Bunun tersine CEHENNEM MİLLETİ.
Pekiyi İbrahim niçin babamız?
1. Çünkü öncelikle Allah bizi onun çocukları olan İsmail ve İshak yerine koyuyor, bizi İbrahim’in ÖZBEÖZ oğlu olarak görüyor. (Beni, seni, Hanif olan herkesi) Ne büyük bir şeref!
2. Allah’ın yegane dostudur. Allah “BABA” değildir/olamaz, ama onun DOSTU otomatikman bizim MİLLİ babamız olmalıdır.
Bu kez de İbrahim atamızın EŞLERİ “annemiz değildir”, bunu da ayrıca belirtmeliydim.
Bir şeye dikkat edelim: Hani hiTaB ve kiTaB gibi üç değil de İKİ harf tuttuğunda (kaLeM keLaM gibi baştaki değil, sonraki İKİ harf tutmalıdır) Şimdi dikkat: eBA (Baba) >>> Elif ile yazılır. Sanskritçe Ebati.
Şimdi baştaki elif yerine elif’in İKİZ KARDEŞİ olan “Ayn“ı koyunuz. Ne oldu? Sanskritçede E+B+aDi, yani Arapçaya Mabud ve Mabed diye giren sanskritçeyi yakalamış oldunuz.
Kökü nedir? A B D !
<> Abid ile alakası var mı?
Evet Abid. Allah bizim EBA’mız (Sans Ebad) değil; MABUD‘umuz. Biz de çocukları değil, ABİD‘leriyiz. Bir anlamda bizler EVLAT gibiyiz, ama o doğmamış, doğrulmamıştır, evlat edinmez.
Fakat bize öyle şerefli bir isim veriylor ki: Memluk >>> Köle demiyor, asla demedi de. Oysa zatı için “Malik ve Melik” diyor. Ama bizleri MEMLUK/MEMLUKE >>> Köle yapmıyor; ABİD diyor, e v l a t gibi. Allah biz kullarına EVLAT gibi yanaşıyor.
Elbette o saçma anlamda baba-evlat değil. Hani hatırlayınız Rahman=Baba gibi; Rahim=Anne gibi; Allah=Nötr/her ikisi. (Niçin nötr? Çünkü toplama sonucu nötr çıkıyor, eksi artıyı götürüyor.) ALLAH dediğimizde o NÖTR‘ü kullanıyoruz. Rahman dediğimizde baba gibi; Rahim dediğimizde de Anne gibi…
GİBİ ama GİBİ! Sadece.
Allah kendi zatından örnek olarak bilhassa ihlas suresinde bu anne ve babalığı işlemiştir -anlayana 49 anlamı var-.
Allah’ın kendisinden M İ S A L verdiği tek sure diyebiliriz. Çünkü “Kul hüve ALLAHİ…” diye başlıyor. NÖTR olarak başlıyor. Oysa Rahman suresinde direkt BABA olarak giriyor. Bu surenin birinci ayetini yazar mısınız ltf.
<> Rahman/1: Er rahman. – 2: Alleme lkur’ane.
<> Rahman1-2: Er Rahman, Kur’an’ı öğretti
Evet burada BABA girişi var. “Alleme” (ALM) malum etmek, muallim olmak, Alim oldurmak, ilim vb. “Kur’an” >>>> Yorum yok, onun için buradayız zaten. Demek ki “İLİMSİZ KUR’AN OLMAZ“.
Rahim bağışlar bunun için anacandır. Allah ise NÖTR‘dür.
Ya Rahman? Aman tanrım, bilseydiniz ben gibi ağlardınız. Şu iki kelime birden var Kur’anda:
1. Halilurrahman;
2. Halilullah;
Ya üçüncüsü? Rahim? Söyleyeceğim şeye şaşırmaya hazır olun: Rahim >>> H A N İ F. Üçü de İbrahim atamıza ait ÜÇ ilahi nick’tir.
Allah RAHİM adını ib+RAHİM içinde gizlemiştir. (ib)Rahim olan hem Rahim’in dostu (HalilürRahim) HalilürRAHMAN ve Halil al ALLAH.
Bakınız neden RAHMAN DOSTU, ALLAH DOSTU demiş de, RAHİM DOSTU demeyi unutmuş mu Allah?
<> halilurrahman Kuranda var mı?
Olması lazım, ben mi yanlış hatırlıyorum. Bu isimde kasaba bile var. Candaşlar araştırsın ltf, bekliyorum…
[] http://tr.wikipedia.org/wiki/Bal%C4%B1kl%C4%B1g%C3%B6l Göle Halilürrahman Gölü adı verilir
<> Urfa’da Balıklı Göl, Hebron
Baktım Kur’an’a: Makamı İbrahim nedeniyle Halil al Rahman Kur’an’da GERÇEKTEN cifirde yazılı. İbrahim ve Haniflik ile ilgili ayetlerde, Allah’ın hangi isimleri zikrediliyor?
<> Allah, Hu, Rab
Ben yukarıdan aşağıya, Makam’ı İbrahim ve Halilür Rahman’ı okuyorum; gerçekten cifir olarak aşağıya doğru RESMEN HalilürRahim var.
Ay’a taptı (Anne dişi Rahim), Güneş’e taptı (Erkek, baba, Rahman), Yıldıza taptı (Nötr, Allah). Yani Cifirde Güneş, Ay, Yıldız (Necm veya kevkeb dahil) dendiğinde bir araya geldiğinde bu CİFİR metodu ile Allah, Rahman, Rahim diye Ç I K A R I M yapılır. Bu yöntemin ayrıntısıyla sabahlarız. Bunun yerine beni anlamaya çalışmanız yeterlidir.
Yukarıdan aşağıya yazınca, Halil Al Rahman da var. Yasin’de de baktım aynı. (Yasin’de unutmayınız ki, mesela gizlice NUH var. Orada yine gizlice, HALİL– ÜRRAHMAN da var.) Burada Yasin’i harf harf dökmek yerine, (ki bilgimi kitaplarımda isbatlamış biriyim, Yasin suresini Mirac birinci ciltte açmıştım. Yani bilgime güveniniz.)
<> Kuran’ın kalbi olduğu için mi?
Biraz öyle [candaşım]…
<> Halilgüneş, Halilay, Halilyıldız >>>>>>>>> halilürrahman, halilürrahim, halilullah!!! gibi bir geçiş var cifirde, yanılmadıysam?
Ayrıca H L L kökünden, AY‘ın bir evresini de görebilirsiniz. Cifirde, mesela HiLaL diye de yazabiliyoruz. (Tüm H’ler Z’ler bir tek harftir.) Bunun ayrıntısı çooook uzun. Bir bilim dalı.
ib+RAHİM bir mucize değil mi?
Bu arada ben bir çay ısıtıp geliyorum. Sizler aranızda konuyu derinleştirebilirsiniz.
<> çok bekletmeyin kaptan :), yazılarınıza hasretiz, ve de SİZE.
Okudum. 🙂 Hasret BÖLÜŞÜLÜR. Yarısı senin yarısı benimdir. İkisi hasret değil VUSLAT olur.
***
[] grup hacklenmesi hakkında konuşuluyor
***
Kötü haber: Servis geldi, gitmeliyim. (Bu gece chat yok sanıyorlardı, benim için geldi minibüs.)
Şimdi 1dk sonra servis kalkacak, -mecburen/saati servis- hemen ayrılıyorum.
RZİ… bye.
Hans von Aiberg, 25/02/2004 (219/04)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 219 anasayfasına dön | sonraki CHAT’i (220) oku