Ve şimdi Bİ‘ye gelelim:
Bi+ismi >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> İSMİYLE demek. Fakat Cifir kurgusu gereği araya İSTENİLEN/MURAT EDİLEN ne varsa GİREBİLİYOR! g i r e b i l i y o r.
Örneğin çayımı hüpleyeceğim şu an: Bİ (çay içmeye niyetlendim) İSMİYLE (Allah’ın ki o Rahman ve Rahim).
Yani besmele çektim. Besmele, biliyorsunuz, Bİ‘den sonra şöyle uzuuuuuuuuuuuuuuuuun bir yatay çizgi çekilerek yazılır.
<> boş set
Sonra Allah+rahman+rahim diye devam edilir. O ARAYA Bİ’DEN SONRA s a p l a m a getirilebiliyor.
Bİ hecesi Arapça B ve altına İ (bi) okutan ösre/esre ile yazılır. Harfin adı ne? B (Arapça BE veya Ba -ElifBa’daki B– Elif A, BA ise B) B harfinin biçimine bakınız:
a) Eğer noktasız ise P
b) Eğer noktalı ise B okunur, ki o güne kadar bu harften başka NOKTA‘lı harf yoktu. (Sonrakiler Haccac‘dan gelmiş bidatlar)
c) Noktalı B harfi neye benziyor >>> PARANTEZE (Parantezi bize BULDURAN matematikçi değil, YİNE ALLAH)
d) B‘nin noktası nedir?
aa) Matematik dilinde SIFIR=NOKTA (Nun). (Arapça nutka=NUN harfiyle, mesela Mehmed ismi de Mim harfiyle gösterilir, MİM Kemal ÖKE gibi.) Yani önce nokta=Sıfır koyup sonra PARANTEZ açıyorsunuz. Bu da candaşımın söylediği gibi BOŞCÜMLE (bir matematik deyim).
Parantez dışındaki sıfır ile parantez içindeki elemanları çarptığınızda HERŞEY SIFIR olmasına rağmen O SET (Tümce, cümle) yine de açılıyor. Bakalım nereye varacağız?
bb) RAKAMDAN sese çevirme dilinde (ebcd) ise B’nin noktası demek; Be harfi + nun harfi demek! B ve N harfleri demek!
<> Külli Şey’in
Hans von Aiberg, 02/09/2003 (182/06)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 182 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku