Pekiyi bunun üzerindeki Aiberg-Sarfatti Uzayı nedir? Bu da sonsuz yüzeyli sonsuz tane zarın bir kere değil; SONSUZ kez atılmasıdır. (LEVHİ MAHFUZ bu anlamda dev bir matris kübüdür).
İşte bu noktada ALEPH (elif) noktalarına, Cantor-Hilbert sonsuzluk kulesine yani sonsuzun sonsuz kez sonsuz ile çarpılması olan BİTEN sonsuzun üzerindeki +1 sayısı… Buna Elif noktası diyoruz.
Şimdi yanlarında kitabım (Sonsuzluk kulesi ikinci cilt) olan var mı? Fihristten ELİF noktalarını bulmanızı rica ediyorum. Şimdi oradan copy paste yapmanız mümkün mü?
Arzdan Arşa Sonsuzluk Kulesi-2 ELİF NOKTALARI:
Matematiğin yasaklamayıp, var dediği her şey evrende vardır ve beklenmelidir (gözlemlenmesi umulmalıdır), eninde sonunda bulunacaktır.
Matematik gerçekliğin olduğu yerde hemen GEOMETRİ de vardır. Geometri, matematik olayı boyutlarla çizenek haline sokar. Fizik ise geometrinin dinamik yasalarını belirler ve böylece keşif ya da bilimsel bulgu ortaya çıkar.
Şimdi bu matematik buluşun sonuçlarını hep birden göreceğiz: Cantor’u izleyerek “Müslüman Zig-Zag üyesi” L.J.Borges, sonsuz ötesi bu noktanın geometrik tanımını yaptı. Cantor’un matematiğinin, Hilbert uzayı ile birlikte geometrisi kurulmuştu. Arjantinli Borges, müslümanlığın coşkusuyla, sonsuz ötesi noktasına (Aleph) ELİF noktası adını verdi. [*] [*] Borges, 1987 başında vefat etmiştir. Vasiyeti ve gizli müslümanların sözleşmesi uyarınca ülkemize defnedilmiştir. Elif noktasını “The Aleph” isimli kitabında yayınlayan Borges’in ülkemizde “Yolları Çatallanan Bahçe” ismiyle yayınlanan bir diğer eserinde “Zaman Yolculuğu” işlenmektedir.
Elif noktası evrenin son sayısı olan sonsuzdan da bir fazla büyük olan, sonsuzun ötesindeki bir tek sayıdır. Bir sayının Elif ile çarpımı ya da bölümü yine kendisini vermektedir. Süper Uzayın yaratılışı bu Elif noktasından başlamaktadır. Bu noktada bulunan bir gözlemci “tümden ve gerçek” olarak bütün yaratılışları görür. Böyle bir noktada olan BİRİ, her şeyi düzenler ve yapabilir. Bu noktada evrenin bütün coğrafyası, tarihi ve geleceği yer almaktadır. Çünkü bu sayı evrendeki her şeyden büyüktür.
Örneğin evrende sonsuz tane “ihtimal” vardır ve ELİF bütün sonsuz ihtimallerin tamamından büyük olduğu için, ihtimalin sıfır olduğu ya da ihtimalsizliğin hüküm sürdüğü bir noktadır. Bu noktada artık evrenin ihtimal hesapları, sonsuz sayıda evren olasılığı yoktur. Bu noktada evren nasıl düzenlenmişse, kalan ihtimalleriyle birlikte o noktadan her şey türemiştir. Paralel evrenler, evrimler ve akla gelebilecek her şeyin yaratılışı bu noktadan düzenlenmiştir.
Hans von Aiberg, 15/08/2003 (171/6)