Nuh tufanı öncesi uygarlıkları yazmıştık sanırım. (Vedd, Nesr, Yağus, Yeüke, Suvaga vb.) Her biri bir uygarlığa aitti. 15 bin yıl önce bu uygarlıkların tümü sular altında kaldı. Sulardan öte, Okyanus plakaları altında kaldı demek doğru olur…
Piramit teknolojisi o günlerin mirası.
1. Mısır merkez
2. Batı Hüsufu (İnka-maya-azteca, Toltek, Zapotek vb.)
3. Doğu Hüsufu. (Pogodalar, Çadırı andıran teknolojiler ve basamaklı piramitler)
4. Merkez Hüsufu: Babilonya kulesi.
Mısır-Babil merkez kabul edilir. Mısır Piramitlerine ve Babil kulesine ikisine birden Ziggurat deniyordu. (Zigur, Zigra, Zühre=Venüs adına yapılmıştır.)
Batı yani Amerika için Zacuali (Zigguratın İnka’cası) denen basamaklı piramitler vardı. Merdivenleri tam 365 adettir. Her bir basamak çıkışınızda, Güneşin yıl boyunca ufukta hangi noktalarda olduğunu görürsünüz.
Sonra bir de Devler Sofrası var. Üç adet… En iyi bilineni Stonehenge. O da ZÜHRE=VENÜS için yapılmış. Yine 365 gün üzerinden bir dev burç (Çark) oluşturulmuş.
Piramitler ve pogodalar da aynı amaçla yapılmış…
Zacuali için Ma-Noa (Suların babası=Nuh) bu kuleyi yaptırmış ve kendini inananlarla birlikte boğulmaktan kurtulmuşlar.
(İnkalar gemi yerine KULEYİ tercih etmişler. Codekslerinde Nuh tufanı olduğu gibi anlatılmaktadır. Dileyen bunları Web’den araştırıp okuyabilir.)
Kur’an’a göre Zülkarneyn’in yolculukları bu Kuleler yönünde olmuştur. Amerika’ya gider. (Orada adı Zelcoatl’dır. Maya dilinde ejder/drago gemisi demektir.)
Sonra doğuya gider. (Paskalya adalarının bulunduğu bölgeye)
Sonra da Yecüc-Mecüc seddi tarafına gider…
Elbette üç ile sınırlı değildir Zülkarneyn seferleri… Kur’an ünlü üç taneyi göstermiştir.
(Nasıl ki yüzbinlerce peygamberden sadece 28’i ismen verilmişse, Zülkarneyn için de durum aynı… Bir çok yolculuğundan üçü anlatılmıştır.)
Dünyanın bu belli başlı merkezleri birer PİRAMİT ile anlatılmıştır ya da (Nazca düzlüklerinde olduğu gibi devasa işaretlerle).
Ancak şuna eminiz ki, tüm Kuleler (Piramit, Ziggurat, Zacuali, Pogoda vb.) yılın belirli zamanlarında Sirius takım yıldızını göstermektedir.
-devam edecek-
Hans von Aiberg, 28/11/2001 (026/02)
Not: Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 026 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku