<> slm slm efendim, hoş geldiniz
Esselam’ın emaneti olan selam selamı hoşbuluştuklarımıza iletebildiğim için Rabbim’e şükür ve Hamd.
<> slm slm hoş geldiniz hocam
ss her özcandaşıma…
Bizim kolejli ruhumuz, takım ruhumuz ÇOK BEĞENİLDİ (beğenilecek), bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. Kolejliliği hiç sevmezdim ama bu yaşa nasip oldu. Şimdi seviyorum.
<> bugün 26 ağustos miladın 2. yılı tüm haniflere hayırlı olsun
Evet MİLAT diye özellikle bu chat’i istemiştim/kararlaştırmıştım. Birinci yıl doldu. Demek ki Mighty’ye 307 yıl kaldı. (İnsanlar hep “Mehdi ne zaman gelecek?” diye merak ediyorlar. Biz biliyoruz artık 😉 )
Yüzyılda dört kuşak geçse; 12 kuşak var… (Aslında daha az ama bu 25 yıl için hesaplanmış rastgele bir rakam.) Çünkü Ashabı kehf’in “Para” ile alışveriş etmesi arasında 11 kuşak geçmiş idi. Jana ve büyük büyük ninesi arasında da 13 kuşak var…
Şimdi soruları alabilirim. Veya neyi kararlaştırdınızsa onu yaparım. Ben hazırım.
<> 20 yaşında bir yolcu değilde 45 yaşında biri 1N’e binerse, geçmişte en uzun hangi ömrü yaşayabilir?
Bir yolcu hangi yaşta yola çıkarsa yaşını 14 ile çarpınız. 45 yaşı 14 ile çarpıp, mesela 2247’den çıkarınız. [2247-45×14=1617] Çıkan yıl, o kişinin ZAMANDA geri gideceği maksimum TARİH olur.
Ancak TTT-ttt ekipleri/ufonotları arasında FAZLA bir yaş farkı olmaMALIdır. Zamanda çok geriye düşülmüş olunuyor ve iki kişi arasındaki yaş farkı 14 ile çarpılınca büyük ayrılıklar çıkıyor. 1 yaş için 14, 2 yaş farkı 28 yıl oluyor. 4 yaş 56 yıl; 8 yaş 112 yıl (Bir asır).
<> Şimdi 2247’den 20 yaşındaki şahıs geçmişte 2247-280 yılına geliyor. Benim sorum ise geçmişte doğduktan sonra veya felcinden sonra kaç yıl daha kalma suresi vardır?
Bu kendi yaşına değil; bindiği TARIK’ın “YAŞINA” bağlı. Tarık’ın imalat yaşı, en yaşlıdan KÜÇÜK olamaz. (Zaman yürüyümü oluşamaz, kişi Yolları çatallanan bahçede kaybolur ve bulunamaz.) En yaşlı UFONOT mutlaka Tarık’ın yaşından küçük olmalı… Tmm?
<> evet
Böylece Tarık “HER İNDİRDİĞİ“ni hatırlıyor ve tek tek topluyor.
Bunun için en yaşlı ufonaut (Tarık’ın imalat tarihinden küçük olmak kaydıyla), diyelim ki 45 yaşında olsun: Bu en yaşlının (ki kaptandır, diğerlerini toplamakla yükümlüdür) kalma süresi “SON İNSAN“ı da alıp gitmeye endekslidir.
Zamanda İLERİYE yolculuk zaten çok basit, bir daha doğmuyorsunuz, bir metre zıplayıp, zamanda üç asır sonrasına gidiyorsunuz.
En yaşlı astronotumuz ise 1820’lere kadar uzanıyor. Axel Heiberg! Yaşını bulmak için, bu tarihi 14’e bölebilirsin.
<> 30 buçuk yaş
Cantor ile yaşları hemen hemen aynı. Gurdjieff ve Tesla da hemen hemen aynı.
<> hawking ve aiberg de aynı 🙂
<> karşı bağın da ulaştığı en uç tarih yine benzer yıllar mı kaptanım?
Karşı bağ’ınki Theodor Herzl… Marx, Freud, Einstein, Velikovski, bunlar da yaşıt olarak yol aldılar.
Burada önemli olan “zaman geri gezmeninin” kaç yaşında olduğudur. Bu da mutlaka TARIK’ın imalat yaşından KÜÇÜK olmalıdır.
Bu konu tamam mı?
<> hayır profesör 🙂 pardon
Pekala devam ediyoruz. Soruyu ayrıntılayın.
<> Mesela şimdi jana kaç yıl kalabilecek? veya wanen ona hangi senede uğrayacak? veya daha genel olarak wanen yolcusuna wanen hangi senede uğrar?
TimeBulance’ın yaşı 1806 yılına kadar geri gidebiliyor. Jana ise SONUNCU (en küçük yaşta olan) bir Gezmen. Tarık’ın imal yaşı ile Jana’nın yaşı arasındaki mesafe -yıl cinsinden- 121 yıl.
Zamana müdahale bundan da önceye dayanıyor, 1806 diyebilirsiniz. UFO‘ların (Wanen) görünmeleri 1806’dan beri var.
Hans von Aiberg, 26/08/2003 (178/01)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki CHAT’i oku | 178 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku