İsm şudur: “TERAZİ” kurulur. İki kefe vardır. Biri Müfid (Faideli, yararlı), diğeri ise Muziyan (ya da Mudarar. Kelime kökleri Ziyan ve Zarar ile aynı.)
Bu denge korunursa HİÇ BİR vebali yoktur. İstersen 100 promili götür… Ammmaaaaaa SAKİR olursan (Yani terazinin ibresi zarara kayarsa) bu İSM (ithm diye yazdığın) dolayısıyla bu harama değil CUNAH’a girer.
<> Günah
Oysa Domuz etinin bir ism’isi yoktur, baştan-kafadan/girişten HARAM’dır.
<> Hurrime
Onun faydası-zararı-dengesi sakirliği vb. yoktur.
<> çok net oldu hocam
<> Sekeret, haram öyleyse
Hamır=Beyni örtenler (Eroin-Morfinden başlayarak içkiye kadar olan silsilenin) bir terazisi var. Yararlı tarafları var. Ammaaaa zararı faydasını aştı mı “ism” dengeye geri dön… Sakir’sin (Günlük defter zararla kapadı dükkanı) Bunları yaparken namaz kılabildin.
<> Evet, Hanefi fıkhında da bu açıktır namaz kılınır, sakir değilsek
Ne var ki, SAKİR=Zom olmuşsun, ayakların birbirine dolanıyor, ağzın ayet okuyamayacak kadar anlaşılmaz konuşuyor, bilinçaltı pisliklerinin esiri olmuşsun. Bir de utanmadan gelip Allah’ın evine ya da seccademe mi istifra edecek bu densiz. En iyisi “ism=Uzak dursun”.
Öte yandan domuz eti yiyen NAMAZ kılabilir. Çünkü ölçü “SAKİR” yani dut gibi sarhoş olmaktan geçiyor. Domuz yiyen HARAM olduğunu kabul etmiştir ve yiyordur.
Cunah=Günah’ı kabul etmekle insan dinden çıkmaz. Fakat HARAM edilmiş bir ayeti “Bu haram edilmemiştir, Domuz eti haram değildir” derse CEHENNEM yolcusudur, tevbe etmedikçe dönüşü de yoktur.
1 dk. bu saatte kapı çalıyor, bir tek ben uyanığım açmam gerekiyor.
-devam edecek-
Hans von Aiberg, 09/12/2001 (031/11)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 031 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku