Allah bize HAYAL İKRAM ediyor. HÜLYA ikram ediyor.
Hayal=HOLOistik uzaydır.
HÜLYA=HÜ=O ile ilgili WHO_WEL İQRAM’dır.
Bunlar boşu boşuna terimler değillerdir.
Mesela ENERJİ, proto tipi ENNERGY.
Arapça’ya bakalım: AL-NAR=Ateş demek, okunuşu EN-NAR.
Arapça’yı ilerletelim: NARGENG=ATEŞ gibi parlayan. NARENCİYE=Ateş rengi meyveler (Turunç, portakal vb.) Başına da harfitarifi getirip koyunuz: En-Narenciye ve Latince ENERGY ve Sankritçe ANNERGİYA.
O yüzden HAYAL, HÜLYA=HOLO ve Halü(sinasyon) derken şaşmayınız.
<> Enerji, Yunanca bir kelime değil mi?
Onlar kök dilimiz ADEMCE’nin kalıntıları ve uzantılarıdır. Yunanlılar dünkü çocuk. Onlar Avrupa dil ailesinden. O aile de Hint-Avrupa ailesinden. Hint Avrupa dillerinin atası/babası ise Sankritçe’dir. O yüzden Sankritçe kelimeler evrenseldir.
Arapça BURÇ (Kale demek).
<> Burg
<> Burcht
Almanca evet BURG. Kuzey dillerinde BORG (HelBORG gibi). İngilizce Borrough. (Kısaltılınca MarlBORO‘nun boro’su oluyor.)
<> Niederdeutsch = burcht.
Evet, Altniederdeutsch da öyle. Old English olarak yine Bourg. Fince ve Macarca da PORG ve PURİ. Latince de PARK. (Parkur kent demektir.)
Türkçe’si ise çok enteresan, hani ev-BARK deriz ya o BARK işte. Barınak anlamında.
Bunlar ata-kök dilin mirasıdır.
<> Gothenbourg?
Gibi… Tanrılar kenti demek ya da Tanrı barınağı.
O yüzden şaşırmayınız.
Yunanca Grekçe-Elence’den daha eski bir İllirya dilinin uzantısıdır. Latince ise Ladin ve Rim karmalarının ataları olan Etrüskçeden türemedir. Bol miktarda Yunanca alınmıştır elbette…
Ama bunların babaları vardır: Ölü Latince. Dedeleri vardır: Arice. Büyük dedeleri vardır: Sankritçe. Daha daha büyük dedeleri vardır: ADEMCE.
Bu böyle bir şey işte.
-devam edecek-
Hans von Aiberg, 24/10/2001 (012/06)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 012 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku