<> Overview’ın gerektirdikleri hakkında konuşabilir miyiz? Bu yarım kalan konumuzdu. Devam edebilir miyiz kaptanım?
WEMB-OverWrite (WOW)
WEMB-OverREAD (WOR)
ve WEMB-OverVİEW (WOV)
Bu üçünü basitçe açıkladıktan sonra AYRINTILI soruları sizlerden bekliyorum, buyrun. (Aslında dördüncüsü de var: WEMB–overWALHALLA)
<> Bu dönemde yapılabilecekler, bize düşen görevler?
Gerekenleri yaptım -sayenizde-.
Geleceğin çatallanması var.
Belirsizlik ilkesine göre sonsuz olasılıkta gelecek var. (Süper uzay da sonsuz mekandır zaten) Ama bu sonsuz olasılıkta gelecek, aslında ışık hızında seyreden sistemler için geçerli olan ünlü BELİRSİZLİK ilkesi.
Oysa ışıktan hızlı titreşen Hyper uzay gibi üst uzaylar, yine ışıktan hızlı titreşen Esir gibi dolgu ve tampon nesneler (Külli şey’in yumağı) ve ışıkhızı üzerindeki takyonlar, bunlar şunları aşarlar:
1. BELİRSİZLİK ilkesini!
Her şey belirli (Determine) olur. Determine olan herşey de FATAL’dır, yani kader olarak yazılmıştır. Demek ki SONSUZ GELECEK (Yolları sonsuz çatallanan bahçe veya schrödinger’in sonsuz kedileri vb.) sadece indeterminizm ilkesinde geçerlidir. Yani ışık hızında ve bundan yavaş seyreden bu quantum evreninde…
2. Işıktan hızlı gidildiğinde “Planck sabitini de aşarsınız!”
Yani soyut uzaya (Esiri, etheric tachyon uzayına, Feinberg-Hilbert-Aiberg uzaylarına) girersiniz. Planck sabiti üstünde 4 boyut; altında ise 7 mesani denen DAHA boyutlar var.
Toplam 11 boyutun dördü mü büyüktür? Yedisi mi?
Çay alıp geliyorum.
Whoops (hüplemenin ingilizcesi) Roar! (Sıcak olduğundan yandım bu da aslan kükremesi oluyor.)
<> 🙂 afiyet olsun
<> 7’si daha büyüktür. Çünkü 4 boyut 0 Kelvin ile ışık hızı arasında sıkışmıştır.
<> 7’si sıfırdan küçük olduğundan 4 daha büyük, absolut olarak ise 7’si daha büyük
<> sınırları olduğu için mi 4 boyutun? Işık hızıyla sınırlı
<> 4 boyut sınırlı, ama diğer 7 boyutun sınırları nereye kadar?
Her türlü olarak (NİCEL) 7 boyut büyüktür.
Bu soruyu niye sordum biliyor musunuz? Eğer dört boyutlu biri (bildiğimiz evrenden bir nesne) ışıkhızını şöyle veya böyle aşarsa, +7 boyut kazanır. Yani Planck sabitinin arkasında DEV EVRENE çıkar.
Bu dev evrenin limitleri de belirlenmiştir: Planck sabitinin altındaki hilbert uzayının 70’inci Üstel (exp) artışıdır.
Bunun önemli bir getirisi daha var: EN KÜÇÜK uzay aralığına çıkmanız demek, evrenin EN BÜYÜK BOYUTUNA çıkmanız demektir.
Hani hatırlayınız, kum tanesi mi evrenin içinde, yoksa evren mi kum tanesi içinde? Bu darbı meseli hatırladınız mı?
<> evet
Bunun nedeni >>>>>>> HOLOGRAM teoremidir.
Resim düzlemseldir ve quantlardan oluşur. Bunlardan birinden tüm resmi elde edemez İKEN, hologram (ki üç boyutludur: Riemann uzayı) 11 boyutlu sicimler tarafından üçboyutlu ankebut ağı olarak 3D’dir.
Yani 11 boyutludan bir tek nesneyi (mesela çekimin gravitino denen birimini) ele aldığınızda, tüm evrenin fotoğrafı ortaya çıkar. (Hem de 3Dimention) Bunu da hatırladık mı?
<> evet
Bize BİR RÜYET (hologram) gösteriliyor. EVREN BİR HAYAL. Yani bir Hologram. (Hayalgram gibi bir şey)
<> Borges’in Aleph’inde, karanlıkta bakılan nokta, evrende her şeyi gösteriyor.
Evet, ELİF noktaları, yani elif kez elif+1 olduğunda, bunun adı ALLAH’ın BİR sayısı (absolute unique 1) oluyor. Allah böylece HER YERDE (Külli şey’in etherinin her koordinat noktasında) tecelli ediyor.
Ufuğu-ufukları (AFAK) ihata ederken; ENFUS’u nefsi içeriden (sübjeden) İSTİLA ediyor.
Elif noktaları (sonsuz ötesi nokta) demek KÜLLİ ŞEY’İN demek. Ama madem ki ELİF noktası var, bunun bir de kendi kadarı tekrarı (karesi, kübü… n kuvveti yine elif’tir) sonunda oluşan ve evreni kısıtlayan (Bunun için asla Arş’ın arkasına geçilemez) elif kez elif. (Bu da ĞAYBI BİLMEMİZE e n g e l d i r )
Arş’ı Ala budur!
Arş’ın sahibi ve yaratıcısı ise, bunun ötesindeki ilk ve tek sayıdır >>> Elif kez elif+1.
İşte Ehad ve Vahid kelimesi budur.
Arş’ın kapsamı (ki herşey o parantezin içindedir) elif kez eliftir.
ARŞ’ı yaratan ise bundan +1 BÜYÜKTÜR.
Elif kez elif’i, ÖTESİNDEKİ büyük tek güç ihata etmez doğrudan İSTİVA eder. (Allah’ın gizli adlarından biri Mustawi’dir. Bu bir sıfattır 137 sıfat+esma içinde yer alır)
-devam edecek-
Hans von Aiberg, 08/08/2004 (243/02)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 243 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku