Zaman yolculuğu – Hawking neden felç – Kehf

Bazı sonuçları sıralarken, önce Jana’yı anlattım sizlere… Şimdi gelelim ikinci sonuca: Bu da KITMİR hastalığı… Yani 70cm.den dışarıda bir organınızın kalması. UFO‘ya bir metre sıçrayamamak neyse; bu da öyle!

Bu durumda bir zaman yolcusunun TAMAMI geçmişe nakledilemez. Nakledildiğinde o organlar zamanla işlemezlik kazanıyor. KEHF içinde kalırsanız, geçmişe gelirsiniz ve YARIM felç ile kurtulursunuz bir kaç ay sonra da onu da atlatırsınız. Ama KITMİR durumunda neler olur? Kıtmir >>> KİMDİ? Ayet lütfen! (Kehf suresi)

<> Kehf/18: Sen onları uyanık sanırsın, oysa onlar (derin bir uykuda) uyuşmuşlardır. Biz onları sağ yana ve sol yana çeviriyorduk. Köpekleri de iki kolunu uzatmış yatıyordu. Onları görmüş olsaydın, geri dönüp onlardan kaçardın, onlardan içini korku kaplardı.

Köpekleri de iki kolunu uzatmış yatıyordu

Nerede yatıyordu köpek? Ve neden sağa-sola dönmüyordu? Bu iki soruya yanıt bulalım:

Köpek TAM KEHF‘in içinde değildi. Vücudu mağaranın İÇİNDE, fakat iki kolu   D I Ş I N D A   idi. Bu mrs.cp’nin TAM TERSİ durum. Yorumlayınız lütfen.

<> Yarım felç? Yani dışarıdaki organlar ön ayaklar felç geçiriyor.

 

mrs.cp’nin İKİ GÖZÜ ve İKİ PARMAĞI kurtuldu. Gerisi ÖLÜ! Yani TAM nakledilmedi! Mağaranın dışında kalan DÖRT parmağı (ikişerden dört parmağı)

Ashabı Kehf’in köpekleri (Kısır/katır dişi) anlamındaki kıtmir; bu 309 yıldan çıkışta FELÇ olmuştu. Ön ayakları tutmuyordu. Çünkü sağa-sola çevrilemiyordu.

mrs.cp de ÇEVRİLEMEDİ! Başını ve iki elinin dört parmağını KEHF‘e sokabilmişti! Kalanı maalesef… Dolayısıyla sağ ve sol çevrimi yapılamadı. (Bir anlamı da beynin sağ ve sol yarıkürelerinin veya sempatik sistem ile parasempatik sistemin) yer değiştirememesi…

Eğer zaman yolcusu GELECEKTEKİ anılarını depoladığı beyin küresini geriye yolculukta boşaltıp, sonra geçmişte yeniden doğduğunda, o yeni anılarını aynı yarıküreye koyarsa, çakışma anında (yola çıktığı tarih ve saniye ile çakışan yaşında) beynin anıları PARTİTİON oluyor ve gelecekte birden HATIRLANAN anıları öteki partition’a geçmek zorunda kalıyor.

Bu da bizim MOTOR NÖRON dediğimiz bir arızaya neden oluyor. Bu geçici oluyor. Yeniden partition kaldırılıyor. İki anı da aynı yarıküreye konuyor. (Sabit D diskinden, C diskine dosyaların taşınması bir zaman alır. Buna felç diye örnek verelim.)

Taşıma işlemi bitince partisyonun ötekisi boşaltılmış ve yeniden formatlanmış oluyor. Ama sistemde PARTİSYON olamıyorsa, bu kez NÖRON’lar bu işlevi üstleniyorlar. Beyin motoru kalıcı hasar görüyor.

Bu durumda o zaman yolcusu baştan felç olmuyor. Ama sonradan yavaş yavaş tüm vücudunu biteviye saran -yarım değil- tam felç geliyor.

Diğerleri için sorun yok. Çünkü beynin sağ yarısı çapraz olarak vücudun sol tarafını yönetiyor, veya tersine sol beyin tarafımız, gövdemizin sağ yanını yönetiyor.

Ayetteki SAĞ ve SOLA ÇEVİRMEYİ anladık mı? (7-14-49 anlam bunların sonu gelmez. 😉

<> evet

Hans von Aiberg, 26/09/2003 (192/06)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 192 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

192-06-hawking

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar