Gelelim AYET kelimesine;
“İnsanlara ufuklarda ve kendi nefislerinde ayetlerimizi göstereceğiz”
“ayetlerimizi göstereceğiz“.
Ayet nedir? (Bab değil/Ayet). Delil, kanıt da derler.
<> misal
<> cümle
<> işaret, iz, rehber, gösterge etc.
<> vahy ile gelen
Yine YARIM yanlış yarım doğru.
<> 41/53: Kudretimize inanmayanlara ufuklarda ve kendi cisim ve nefislerindeki büyüklüğümüzü bildirecek, kudretimize gösterge olan ayetlerimizi mutlaka göstereceğiz. Ta ki bu dinin hak üzere olduğu teslim edilsin
[Candaş] yakaladın: “GÖSTERGE” demek. İlahi bir gösterge nasıl olur? Basit, Ayat (çoğul olarak Ayet+ler demek). Başına bir “H” harfi korsan, GÖSTERGENİN neyi gösterdiğini anlarsın.<> Hayat
Gösterge bir NESNE veya eylemi göstermek için bir ARAÇTIR. AMAÇ nedir? HAYATA GEÇİRMEK. İşte Ayetin anlamı bu >>> HAYATA GEÇİRMEK.
<> Fizik Yasası gibi
Evet tamamen Sünnetullah(fizik) yasası…
Demek ki GÖSTERGE olan >>>>>>>>>>>>>>>>> KUR’AN. Göstergenin hayata geçirdiği ise, KUR’AN’I vahyeden! Yani Kelamullah’ı bizzat Mütekellim olarak “KONUŞAN” HAYY olan Rabbimiz!
Şimdi lütfen “İki denizin karıştırılmadığı” ayetini yazabilir misiniz. (Yukarıda yazılıydı.)
<> hayata geçirmek = yaşamın gerçeği diyebilir miyiz?
EVET eğer bir YASTIK KILIFINI TERSYÜZ EDERSEN içte saklı bulunan EVREN (7 boyut) dışa(dört boyuta) açılmış=HAYATA geçmiş olur. Ve o zaman NEFSİMİZDEKİ kudreti göreceğiz.
İKİ ayrı kudret var ayette:
- AFAK KUVVETİ (boyut ve zaman enerjileri/toplam dört doğa kuvveti). Buna ENERJİ diyoruz ve sonuşuyor.
- Diğeri 7 boyut enerjisi = (e)NUR(ji). NUR, sonuşmaz enerjidir. Buna KUDRET denir.
<> 55-Rahman/19: Salmıştır iki denizi; buluşup kucaklaşıyorlar. – 20: Aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmazlar.
Hayır o değil [candaş] (Bu da bağlı ama) ACI su, tuzlu su diye geçiyordu. Yukarıda yazmıştınız.
<> 25-Furkan/53: İki denizi birbiri üstüne salan O’dur. Bu, tatlı ve yürek ferahlatıcı; şu, tuzlu ve acı. Ve ikisinin arasında bir berzah, geçişi engelleyen bir perde koymuştur.
Evet, ben de buldum. İşte şimdi CHAOS ve COSMOS arasındaki matematik geçişi sağlayan OSMOS’un örneğini yakaladık.
Hans von Aiberg, 04/09/2003 (183/12)
Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [ ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.
Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.
önceki bölümü oku | 183 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku