HANS von AIBERG'İN YENİ YAZILARI - 41 :

Selam ve Selam sevgideğer.

“Secde Ayetleri”

İlk soru şöyle:

”14 yerde secde ayeti vardır, niye?”

Şunların hepsi Resulullah'ın vefatı ve dört halife ardındaki saltanatta ortaya fırlatılmıştır:

1. Hadisi Kudsi yoktur: Çünkü olsaydı Allah vahyini TASTAMAM olan Kur'an'a TASTAMAM olsun diye koymak ZORUNDADIR. Hadis yoktur ki Hadisi kudsi de olsun! Hadisi kudsilerden biri diyor ki: "Sen olmasaydın felekleri (çemberleri) yaratmazdım. Bu Hadis'in kudsi olduğunu söyleyen ravi daha sonra itiraf etmiştir: "O kadar güzel bir HAT ile yazılmıştı ki, kıyamadım KUDSİ dedim ki, hattatın güzel emeği boşa çıkmasın”. Onu birden aynı ravilerdendir. Birinde HİLE yapan, hepsinde yapmış sayılır.

2. Secde ayeti yoktur! (Çünkü olsaydı Allah kelamı olan Kur'an'ın TÜMÜNE secde gerekirdi, ya da hiçbirine! Hepsine olsaydı, bu kez Kur'an okuyamazdık secde etmekten! Secde ayeti sandığımız şey bir tek yerde vardır ve Resulullah secde ettiği için ben de ediyorum... "Ayetel Kürsi” bana çok ağır geldi, onu her okuyuşumda secde etmekten kendimi alamıyorum" dediğini doğru sayıyorum ki bu BENİM fikrimdir, Kur'ani değildir. Yanlışsa ben sorumluyum!

Her ayet aynı değerde kelamullah=Allah'ın sözüdür. Ne peygamberler ne de ayetlerden hiçbiri diğerinden üstündür diye TAFDİL yapamayız. Ayetlere göre TAFDİL yapmak YASAKLI'dır.

3. Mensuh/Nesih yoktur. (Çünkü Allah'ın deneme yanılması ve de DOĞRUYU bulması diye bir acizliği yoktur. "Ayy pardon, ben yanlış yapmışım!" demez. Ya da "55 vakit demiştim ama beni uyardığın iyi oldu, ey Resulüm sen namazı 5 vakit kıl ben sana 55 vakit sevabı vereceğim. İyi ki "Ümmetim dayanamaz" dedin, benim matematiğim biraz zayıftır, beni düzelttiğin iyi oldu" demez...

Mensuh-Nasuh yüzünden insanlar RECM edildi, taşlanıp öldürüldü (Zina'nın HAD cezası ayeti yani taşlayarak ölüm emri geldiği için "Evlerine kapatın ya da Celde vurun" ayetleri NESHEDİLMİŞ miş.miş.miş.miş...). Onun için taşlayıp öldürüyormuşuz! Bunları aşalım, gerçekten aşalım! Kur'an tamamdır demek içinde mensuh-nasuh da yok demektir! Ayetleri keçiler/tavuklar yemez! Zikri ALLAH korumaktadır. Hem de Kıyamet’e kadar ve sonrasında da...

Kur'an'da 3 Vakit dediği namazı 55-50-9-5 vakit falan yapmaz. Allah asla İLK sözünden dönmez ve yanılgısı, yanılsaması, yanlışı yoktur ve de yanılmaz. Çünkü O Alimler Alimi olan ÖĞRETİCİ Rab'dir. Hiçbir kulundan ÖĞRENMEZ-haşa- Mensuh-nesh ayetine iyice bakarsanız, "Allah BAŞTAN bir emrinin yerine en hayırlısını GETİRİRDİ!" demektedir. Bu ifadeyi "Allah yerine yenisini getirmedikçe bir ayeti NESHETMEZ diye çevrilemez. Allah'ın bir ölçü için iki ayrı ayet getirdiği de bir safsata ve Allah'ımıza iftiradır. Allah'ımızın YANLIŞ YAPMASI ve/veya yanlışını DÜZELTMESİ, kullarını "Şu çağ için şöyle yapın, bu çağ için böyle yapın!" diye içtihad önermesi de yoktur. Allah'ın yasalarında
HİÇBİR DEĞİŞME göremezsin!" ayetlerine İNANIYOR isek, dediklerim üzerinde Hanif bir akıl çok iyi düşünmelidir.)

4. Ve daha çok şey var. (Daha sonra konuşulur Allah-inşa ederse...)

Ama şu konu doğrudur:

7 gök var ve misli (7 tane) Arz var. Secde demek Gökten (Kıyamdan) Yer'e (Arz) alnını koymaktır. Namaz müminin Mir'acıdır: Yani kıldığımız namazın KONSANTRASYONU ve dosdoğrulu ile ilgili olarak 1,2......7 kat'a çıkarız. Fakat bu olgu 14 secde ayeti diye lanse edemeyiz.

Ve ilk kanaatine dayanarak Secde ayetlerinin hepsinin Mekke’de inmiştir diyorsun ki Hanifcan, Medine'de inen diyemeyeceğim ama yazılanlardan
birine örnek , "70 bin... Köşk vb." diye katlanarak anlatılan Cennet tanımıdır ki, bu da zaten Siyeri Nebi'dendir ve tescilli olduğundan Hadis gibi uydurma kapsamından sayılamaz.

 

“Kasem = Yemin?”

> Niye kasem??

Kasem kelimesi üzerinde duralım. Ve=kasem sayılmıştır. Bu yanlıştır... “Ve Allahi”=”Vallahi” buna örnek gösterilir, anlamı da Allah adına demektir. “Ve” eki kadar “Bİ” eki de yemin olmalıydı (Billahi'yi anımsayınız). “VE” başa geldiğinde, aslında Kur'an'da bulunan bir digital sistemin yani İKİLİ harf sisteminin işlemlemeleri olan “AND” (ve) “OR” (Veya, Arapça Ew) bunların olumsuzu olan Not-nor-xor vb. dizgesinden biridir.

Yemin kasem olduğunda geçerlidir. "Fela UKSİMA!" yemin ederim ki! Allah'ımız kendinden üstte hiçbir güç olmadığı, kadiri mutlak olduğu halde "YEMİN” etmektedir.

Eğer KASEM yemin ise... Kasem, Salat ve İdrak kelimeleri bizim bildiğimiz anlamda kullanılmaz.

Örneğin Salat=Namaz dersen şöyle bir ayet var:

"Allah ve melekleri resullerine salat etmektedir (NAMAZ KILMAKTADIR) Ey iman edenler siz de O'na salat (namaz) ve selavat (selamlar) getiriniz!".

Eğer salat=Namaz diye diretirsek DİNDEN ÇIKARIZ. Çünkü Melekler şöyle dursun, ALLAH'ın bir MABUDU, taptığı bir ÜST TANRI MI VAR?

Allah "Resulüne" kendi yarattığına "Secde" eder mi? Neyse ki burada salat DUA anlamındadır. Namaz değildir.
Namaz Kur'an'da bir tek şekilde geçer:

"EkıymetüsSalat=İkame edilen, yerine konan ve abdest alınarak tüm farzlarıyla ve Kıyam, Rüku, Secde + Ka'de haliyle kılınan namazın ta kendisidir.

Allah'ımızın yemini / KASEM'i de bu mantaliteyle şöyle düşünülmelidir:

Allah'ın üzerinde bir başka güç daha yoktur, dolayısıyla Allah'ımızın yemin edeceği bir üst mabutu da yoktur. Ama buna rağmen Allah yemin etmektedir, deniyor! Hatta Vakıa 76'da "Yemin edip, ayrıca bilseniz bu ne büyük bir yemindir!" demektedir. Orada iki defa adı geçen Kasem yemin midir? Yoksa bambaşka bir şey mi?

Yine Allah'ımız bir şeye dikkat çeker. O büyük sırrı farketmeyip ATLAMA olasılığımıza karşı "We Ma edrake = İdrak ettin mi?" diye önemle vurgu yapmaktadır. Örneğin Kadir Suresi’nde ve Tarık Suresi’nde "İdrak ettin mi, algıladın mı, bildin mi?" anlamında alimlerin dikkatini çeker.

Bir toparlama yapalım Kasem nedir: Kasem tek başına kullanıldığında Salat gibi olur ve dua ile açıklanır. Ancak Ekıymeüsselat dendiğinde bildiğimiz namaz olur. Kasem'i ve "EDRAKE" yi "İkametüsselat" gibi BİRLEŞİK DÜŞÜNÜNÜZ. Bir şeyin özdeşliği, eşlenikliği (karşıtlığı) ile birlikte ANTİNOM olarak ele alınması KASEM'dir.

Kaseme örnekler:

1. Selamün aleyküm diye BİR TEK kere SELAM=BARIŞ demiyor Allah'ımız. İki kez SELAM diyor= Selam ve Selam (Vakıa suresi) Oysa sen bana selamün aleyküm dediğinde bir tek kez BARIŞ temennisinde bulunuyorsun. Doğrusu şudur "Onlarda boş laf bulamazsın, sadece birbirlerine Selam ve selam derler!". Dua gizli yapılır. Allah'ın Rahmeti ve bereketini bağıra bağıra dua edemezsin. Selam-selam dersin ve İÇİNDEN gizlice dua edersin ki böylece başkaları duysun diye bakalım ağzın mı söylüyor, yoksa gizlice Kalbin mi söylüyor. Sevmediğimiz amirimize bile selam veriyoruz. (Oysa içimizden beddua ediyoruz). “Selam ve selam”ı AÇIK, kalanı ise müsait olduğun bir vakitte o dostuna GİZLİCE dua ederek yapmalısın ve Allah'ın rahmet ve bereketini o dostunun üzerine sipariş etmelisin. Unutmayalım ki hayr yaparken "Sol elin verdiğin, sağ el görmemeli." Bu neyse Selam da odur.

2. İki cennet vardır: Neden Chenemmelikler-cennetlikler İKİ değil de ÜÇ sınıf (Vakıa-6) Neden İKİ SINIF İKİ AYRI CENNETE yönlendirilecek?

3. Niçin "Ey İMAN EDENLER, GERÇEKTE BİR DAHA İMAN ediniz” deniyor? Bir iman ile kurtulamıyoruz. Bir imana bir Cennet ama İKİ KEZ İMANA başka bir CENNET veriliyor?

4. Niçin önemli olan "Allah'ımızın bizden RAZI olması iken, iki kez iman edenlere, iki kez selam verenlere, ikinci Cennet'i seçenlere şöyle deniyor: "Allah onlardan Razı oldu, ONLAR da ALLAH'TAN RAZI oldular!". Bu ayete göre niçin İKİ KEZ RIZALAŞMA VAR?

5. Allah zaten MÜSLÜMAN OLAN Resulüne Hz.Muhammed (slm&slm) efendime "Müslümanlık ile yetinme Atan İbrahim'in DİNİ OLAN HANİFLİĞİ SEÇ, ONDAN DAHA GÜZEL BİR DİN DAHA YOKTUR" diyor?

Allah İki kez Müslüman olmamızı istiyor niçin? Bir iman, bir Müslümanlık, bir selam niçin yeterli değil de İKİLİ oluyor?

Kasem YEMİN değil! "İki kez ya da karesi kadar çoğaltmak" demektir. Kasemlerin katmerlisine bakabilirsin: "Kaldır başını göge bak, yine kaldır başını göğe bak ve yine kaldır başını göğe bak!" diye ayetler var. Burada da ÜÇ KASEM vardır. Ey iman edenler iman ediniz gibi, kasem de yinelenmektedir.

"Vessema Vettarık..."
"Göğe ve Tarık'a” (Ve=İnput giriş, yemin değil BAĞLANTI)
"Tarık nedir bildin mi? İdrak ettin mi?”
Ya da "Ve ma EDRAKE ma leyletil Kadr"...  Kadir gecesinin ne olduğunu idrak ettin mi?"

Sonuç olarak, Kasem=Yemin değil, "İDRAKE KOŞ" demektir. Yemin dersek, Rabb’imizin üzerinde bir de MABUT icat etmiş oluruz (Bundan Allah'a sığınırım). Kasem'in/uksima'nın yemin olmadığını anlamak için bir küçük ödev: İsim olan KASIM ne demektir? Kâasim ve Kâzım ile karıştırmayınız).
 

16 Ocak 2002