Yaratılış – Allah ve Külli Şey’in – İlk emir OKU – Hologram – Rakim ve Kehf – Cifir – Ebced – Ademin herşeyi isimlendirmesi

Konu Kalu Bela…

Allah AKLA öğretti (Programladı): Otur, Kalk, Konuş, ama en başta en başta en başta ”  O   K   U  ” dedi… Programı oku. Manyetik başlık ol ve diski oku dedi. Ben kalem programıyla yazdım, Sen OKUyasın diye dedi…

Neyi okudu AKIL? Akıl VAHYİ okudu…

Vahy nedir? HOLYGRAM=Kutsal ideogramlar.

VAHY’in dili yoktur HOLOGRAMI vardır.

Örneğin bir kalem resmi çizin ve dünya gezdirin ve adını söylemeyin. Onun herkes kendi dilindeki KALEM olduğunu bilecektir.

İşte vahy odur ki: ADI YOKTUR, geometriktir yani Rakim-Kehf olarak matematikseldir.

O bir hologramdır. Akıl onu okur. Onda HARF yoktur.

O meleklerin dilidir. Yani RAKAM (Matriss) ve KEHF (Matrix hologramı) olan bu dilde ses-harf yoktur.

Ama Adem babamız bu resme, vahye ve öğretilen eşyalara isim koymuştur.

Mesela “1-40-40-1-5” deniyordu. Adem baba, 1=Elif, 2=B, 3=C, 4=D, 5=He (Yuvarlak he), 40=L (lam) deyince, Ortaya meleklerin dediği gibi 1-40-40-1-5 yerine A-L-L-A-H çıktı. Melekler bir şaşırdılar ki anlatamam…

<> j 30 mu, j 8 mi?

 

J Arapça öncesinde vardı: Harf sayısı ise 38 idi ve J harfi Ğayn’dan sonra gelen ilk harftir, maalesef ebced tablosunda yer almıyor. (Muhyiddin’i Arabi’nin El Ezkar kitabında bu kayıp harflerin numerik değerleri var. Mukaddime (İ. Haldun) de 38 harfin Tılısım (Tılsım Talisman) olarak tanımını yapıyor.)

J bu durumda Ebcedi Hindiyye’de 3000 oluyor. Bunu izleyen bildiğimiz G harfi 4000 oluyor. Onu izleyen V (Waw değil, sert bir V) 5000 oluyor. Ç=6000 oluyor. O ve Ö (Elif ve Ğayn’a pay edildi, ortadan kaldırıldı) O ve Ö=7000 değerinde. İnce R (Writer’ın son R’si) 8000. P harfi 9000. Vs. vs.

Bu saatte Haniflerimizi sıkmayalım…

<> tşkrler

Tamam Adem rakamları SES/Harfe çevirdi. Kehfleri (Kehf burada rüyadaki misal alemindeki soyut kavramları oluşturuyor.) Bunları akıl etmek çok zordur çünkü soyuttur. Aşk, nefret, hamiyet, şefkat, şecaat, fehim, vehim, vesvese, yurt sevgisi vb. Kağıt-kalem çizilerek isimlendirilebilir.

Ama BİLİM KEHF ile (Mevhumdur çünkü) anlatılır. Yani bilimi anlatmak için kağıt-kalem-defter çizmeniz bir şey ifade etmez.

Bilimin misal alemindeki SOMUT karşılığı SÜT’tür. Ama bu alemde gelin de çizip anlatın… Öyle ya Cesaret kavramını nasıl çizeceksiniz ki? Şairin dediği gibi: “Mutluluğun resmini çizebilir misin?”

İşte akıl bu dili öğrendi. Vahy bu dil idi ve akıl bunu “OKU“du…

-devam edecek-

Hans von Aiberg, 16/11/2001 (021/13)

Not-1: <> ile başlayan satırlar sayın Aiberge ait değildir, sohbet/chat esnasında onunla konuşan diğer kişilere aittir. [] ile başlayan satırlar ve [  ] arasındaki kesimler yine sayın Aiberg’e ait değildir, sohbete sonradan eklenmiştir.

Not-2: Eski sohbetlerde işlenen bazı gündem konularının yıllar sonra değişmiş olabileceği ihtimalini gözönünde bulundurmak gerekebilir. Sohbeti okurken karşılaşacağınız her türlü sorunu/hatayı vb. info@aiberg.com adresine bildirebilirsiniz.


önceki bölümü oku | 021 anasayfasına dön | sonraki bölümü oku

021-13-vahy-dili

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar