Okumak – İlim Yapmak

Kur'an'ın her ayetinin her kelimesi DÜŞÜNDÜRÜCÜR. Kur'an sayesinde öğreniyoruz hep BİRLİKTE BİZLER… Ve akıl en büyük nimettir. Allah'ı tanıyan para-kozmik olguya akıl denir. Aklın görevi BİLİM yaparak KAYNAĞINA rücu etmek, yani ALLAH'ı bilmekten ibaret olan TEK GÖREV=KULLUK. Aklın görevi ALLAH'ı "Oku" maktır. Bilgisayar da CD'yi, disketi okumuyor mu? Akıl=Bilgisayar ise, okunan CD = BİLİM'dir.

Mesela Danimarka… Hiç bir sömürgesi yok. Ama Tycho Brahe'den başlayarak, kuantum kurucusu Niels Bohr'a kadar sayısız bilim adamı ve hatta Türkolog yetiştirdi. Ama hiç sömürmedi…

Bugün Danimarka'da 40 bin türk kolonisi var. Ama 60 bin "Müslüman özbe öz Danimarkalı" var… İşte buyrun hesap ortada… 15 bin kadarı "Gelin ya da güveyi" olduğu için din değiştirmiş, 43 bin tanesi ise "CANI istemiş" Müslüman olmuş. 2000 kadarı ise "Uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak için Müslüman olmuş". Az şeyler mi bunlar? 4 buçuk milyon nüfuslu bir ülkede? Tam 8 tane TÜRKOLOG yetiştirmiş Danimarka… Ortaçağdan beri yetiştirdiği bilim adamları ise yüzlerce…

Şu anda bile kullandığım bir aksamın adı Örstedt.Danca denen ve İngilizce'nin ANGLO'cası olan dili konuşur. Norman dil ailesindendir. İsveççe ve Norveççe konuşanlar kendi dillerini konuştukları halde birbirlerini direkt anlarlar (Azeri-Türk gibi). Ve Köbenhavn dünyanın EN MÜREFFEH kentidir. Bu bir rekordur (Bir o kadar da pahalı. Ama pahalılığın nedeni çok yüksek ÜCRET maaş verilmesi). Danimarka'da, iki aylık miktarı biriktirirseniz, Türkiye’de yarım yıl "iyi düzeyde" tatil yaparsınız.

Danimarka'da son okuma yazma bilmeyen 150 yıl önce Dagmar Larssen diye bir kadındı. Danimarka’nın yüz karası sayılıyordu. Öldüğü gün milli bayram gibi SEVİNDİLER Danimarkalılar… Biz de İnşaallah 2099'da okuma yazma oranını %100 yaparız.

Danimarka'nın tek kaynağı balıkçılık-hayvancılık. Bir otomobil markası yoktur. Sanayii ve tarımı atbaşı götürür. HİÇBİR KAYNAĞI yoktur. Madeni yoktur, ekecek iyi bir iklimi yoktur. Yeraltı serveti hiç arama… Acaba "Bir kavim kendini düzeltmezse…." ayeti sırrı mı bu?

Rehavet başka, "MESKENET DAMGASI" başka… Biz miskinlik ile damgalıyız. Akdeniz ikliminden dolayı değil, "Askeri" millet olduğumuzdan da değil ama "Ekonomi bilmeyen ve hiper enflasyon şampiyonu olarak Dünya’yı kendimize güldüren tek ülke olarak, biz "MESKENET" damgasını yemişiz.

7 Nisan 2002 Pazar (Hans von Aiberg Sohbetlerinden) Alınmıştır. Ayrıca Önsöz; Oku! Makalesinde biraz daha ayrıntılar bulabilirsiniz. 

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar