Türbanı öneren Kenan Evren çıktı

YÖK eski Başkanı İhsan Dogramacı Basın Kulübü'nde açıkladı.

HABERTÜRK Genel Yayın Yönetmeni Melih Meriç'in hazırlayıp sunduğu Basın Kulübü'nde bu akşam türban tartışması var.

Programda konuşan YÖK eski Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı çarpıcı açıklamalar yaptı. Kimsenin okuma hakkından mahrum bırakılamayacağını savunan Doğramacı son derece ilginç bir bilgiyi de aktardı; türbanı öneren Kenan Evren'miş.

İhsan Doğramacı:

"Kenan Evren döneminde bunu devamlı tartışıyoruz. "İncitmeden nasıl başörtüsü konusunu çözebiliriz?" diye uykularım kaçardı. Kenan Evren bana bir gün dedi ki, "Kabine üyelerinin birisinin hanımı (Mehmet Keçeciler'in eşi) ne güzel gayet de çağdaş şapka gibi birşey giyiyor, ne kadar medenice, bari başını örtmek isteyen sadece başını bu şekilde örtse ne iyi olur" dedi.

Bu konuşmanın ardından lügat kitaplarına baktık. Avrupa'da Fransa'da 'türban' diyorlar. Bone gibi birşey. Başını kapatmak isteyenler için bu önerildi. Şuan başörtüsü unutuldu, türban gündeme geldi. Birisi saçının görünmemesini istiyorsa ve bunu medeni olarak yapıyorsa bence ona yasak yok.

Sayıları ne olursa olsun bir kısım okumaktan mahrum bırakılıyor, okumak dinin emridir. İkinci bir gerçekse, yürürlükte olan bir kanun varsa, beğenmeyebilirsiniz, değiştirilmesi için çalışırsınız ama beğenmediniz diye karşı da çıkamazsanız. O halde, kanımca eğer öyle bir yasa varsa onu değistirmesi için çalışmalı. Çünkü ben beğenmiyorum, buna göre hareket etmem demek anarşidir. Buna hiçbir yerde tolerans gösterilmez. acaba şu anda başörtü yasağı diye bir kanun var mıdır? Benim bildiğim kadarıyla mahkeme kararları vardır. Türkiye'deki mahkemeler, AİHM kararları var. Böyle bir kanun varsa ben bilmiyorum. Varsa düzenlenmeli. Aydın vatandaşa ihtiyacımız var.
 

Kaynak; http://www.haberturk.com/haber.asp?id=52143&cat=160&dt=2008/01/21

Bunları da sevebilirsiniz

Yorumlar